Apareix una bombona d'oxigen i una manta a la zona submarina en la qual busquen les nenes desaparegudes a Tenerife, Anna i Olivia, segrestades pel seu pare Tomás Gimeno fa més d'un mes.

Una bombona d'oxigen i una manta al mar de Tenerife

El vaixell oceanogràfic equipat amb un sonar i un robot submarí que es van incorporar recentment a la recerca de les nenes desaparegudes a Tenerife, ha localitzat aquest dilluns a la zona on es busca Anna i Olivia una ampolla d'oxigen i una manta sota el mar, segons informen fonts pròximes a la investigació.

Cas Nenes Tenerife / EFE

Un vaixell equipat amb un sonar i un robot aquàtic ha trobat en el fons del mar una manta i una bombona d'oxigen que podrien ser de Tomás Gimeno / EFE

La troballa és la primera novetat que ha transcendit de la recerca submarina de les menors, que de moment no havia donat fruits.

Ara, els dos objectes trobats seran analitzats per comprovar si tenen relació amb el cas, ja que l'ampolla d'oxigen podria pertànyer a Tomás Gimeno, que era aficionat a la pesca submarina.

A la zona de recerca de les nenes desaparegudes

Fa gairebé sis setmanes que el pare d'Anna i Olivia va deixar tot lligat per fugir amb les nenes i allunyar-les de la seva mare, Beatriz Zimmermann, que fa mes i mig que demana desesperada col·laboració ciutadana per ajudar en la recerca de les seves filles.

Anna Olivia Gimeno Zimmermann Tenerife / Instagram

Anna i Olivia van ser segrestats pel seu pare, Tomás Gimeno, el passat 27 d'abril en el Puertito de Güímar, Tenerife / Instagram

Un home ambiciós i faldiller, descrit pel seu entorn com a violent i conegut en baralles de bar, Gimeno va fer diversos viatges al port de la Marina de Tenerife, on tenia atracat un petit vaixell en el qual va fugir.

Les càmeres de seguretat el van gravar anant i venint carregat amb bosses, però sense rastre de les nenes.

Podria ser de Tomás Gimeno

La seva fugida semblava meditada, jutjant pels seus últims missatges i gestos al seu entorn, com la seva xicota o els seus pares.

Ara, múltiples hipòtesis continuen obertes sense que hi hagi pistes concloents. Els registres a la finca d'Igueste de Candelaria, propietat de l'home, no van permetre determinar res, però sí que van donar indicis inquietants després de trobar bosses d'escombraries i terra remoguda a la finca.

Tant la teoria de l'assassinat com el d'un segrest i una fugida a un altre continent tenen arguments, però no evidències.

La incorporació d'aquest vaixell amb sonar i robot aquàtic, cedits per l'Institut Espanyol d'Oceanografia, han ampliat la recerca de la Guàrdia Civil a nivell submarí, on la troballa d'aquests dos objectes obre una nova via a explorar.