L'Eva era una de les professores que ha mort en el tràgic tiroteig de Texas (Estats Units). Pels pares de les víctimes, va actuar com una heroïna per protegir els nens de 9 anys, ja que es va posar just davant per protegir-los del pistoler, que ha assassinat 19 nens i una altra professora.

Els fets han passat aquest dimarts a la tarda al col·legi Robb Elementary School d'Uvalde, un municipi de Texas de 16.000 habitants, als Estats Units. Per causes que encara s'estan investigant, Salvador Ramos, un noi de 18 anys, va entrar a l'escola armat amb un rifle i va començar a disparar indiscriminadament a tothom.

Els missatges d'Instagram que va enviar el pistoler de Texas

Quan els agents van entrar a l'escola, van comprovar que el Salvador Ramos estava atrinxerat en una aula i que continuava disparant, motiu pel qual el van abatre a trets. Es tracta d'un crim planificat al detall, ja que el jove de 18 anys va alertar en uns missatges d'Instagram de les seves intencions. 

En total, ha assassinat 19 nens de 9 anys i dues professores, un dels quals era l'Eva Mireles, una mestra molt estimada al centre, casada i amb una filla petita. La seva mort ha causat gran commoció, ja que va intentar protegir els seus alumnes abans que fossin brutalment abatuts a trets.

"La mestra de primària de la meva filla ha estat assassinada"

"La mestra de primària de la meva filla ha estat assassinada a Uvalde, Texas. Era una bella persona i una professora entregada a la feina. Creia en la meva filla i va fer tot el possible per ensenyar-li. No tinc paraules", explica una dona en una publicació de Twitter, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials.

Eva Mireles / Twitter
Eva Mireles era una professora de 44 anys que ha estat brutalment assassinada en el tiroteig de Texas (Estats Units), on també han mort 19 nens de 9 anys i una altra professora / Twitter

Eva Mireles tenia una gran vocació per la seva feina

Eva Mireles estava casada amb un dels caps de la Policia Local de Texas i, a més de ser una gran professora amb més de 17 anys d'experiència, era una amant dels esports i en el seu temps lliure practicava atletisme, ciclisme i senderisme. La gent del seu voltant la descriuen com una persona amable i amb una gran vocació pel món de la docència.

Salvador Ramos va assassinar a trets la seva àvia abans d'anar a l'escola

La Policia de Texas manté la investigació oberta per esbrinar el mòbil del crim, ja que Salvador Ramos, abans de la massacre a l'escola, va assassinar a trets la seva pròpia àvia. La hipòtesi principal és que aquest jove, que acabava de complir els 18 anys, va actuar sol.

Era un aficionat a les armes, les quals lluïa a través de les seves xarxes socials. La terrible matança de Texas ha posat de manifest, una vegada més, el conflicte que suposa la legalitat de les armes als Estats Units, ja que en els darrers mesos han augmentat els tiroteigs