Salvador Ramos, el jove que ha assassinat a dinou menors i dos professors a Texas en un macabre tiroteig, ha enviat una sèrie de missatges de text a través d'Instagram hores abans de dur a terme els atacs. Els missatges,  que ara han sortit a la llum, els ha publicat una jove resident de Los Àngeles (Califòrnia), i mostren l'elevat grau de planificació de Ramos a l'hora de perpetrar els terribles crims, així com la necessitat de comunicar l'atrocitat que es disposava a cometre. Els missatges daten de tan sols dues hores abans que comencés el tiroteig. 

La jove que ha fet públics els missatges assegura que no coneixia de res a Salvador Ramos, l'atacant, i que havia començat a parlar amb ell a través dels missatges directes d'Instagram feia poc menys de quinze dies. La noia ha revelat les converses que ha mantingut amb Ramos perquè aquest l'havia etiquetat i esmentat en diverses imatges on es podien apreciar  els fusells d'assalt amb els quals ha comès el tiroteig i que, per tant, la relacionaven directament amb el crim. 

"Estic a punt de..." 

Les converses que la jove ha revelat comencen el dia dotze de maig quan el noi inicia la conversa preguntant-li si farà "repost" de les fotografies d'armes que ell ha publicat en el seu compte. Ella respon un sec "Què?" i la conversa sembla que acaba, fins que el passat divendres vint de maig ell publica una història a Instagram mostrant els fusells d'assalt i etiqueta l'usuari de la noia. La jove demana explicacions a Ramos, expressa la seva confusió davant les fotografies, i diu que és "verdaderament aterridor" perquè, segons es pot llegir als missatges que ella envia, "pràcticament no et conec i m'etiquetes a una fotografia d'armes". Ell respon amb fanfarroneria, dient-li que "hauria d'estar agraïda que l'ha esmentat" a la imatge. Els joves no tornen a intercanviar missatges fins hores abans del macabre tiroteig.

El mateix dia del tiroteig, Ramos torna a iniciar una conversa, que aparentment sembla casual, amb la noia. Després de saludar-la, ell escriu "Estic a punt de", però no acaba la frase. La noia reclama explicacions, però ell no especifica res: "T'ho explicaré abans de les onze, en una hora t'escriuré". En els següents missatges, el jove mostra nerviosisme: "Però tu M'HAS DE RESPONDRE. Tinc un petit secret que vull explicar-te", escriu el jove, acompanyant els missatges d'una emoticona que somriu i es tapa el rostre. Ella li explica que està malalta però que, si està desperta, promet respondre-li. Ja a un quart de deu del matí, dues hores abans del tiroteig, el jove envia un missatge a la noia dient-li "ima air out". Aquest últim missatge deixa a la jove clarament preocupada, perquè, si bé pot entendre's com que se n'anava a fer una volta o a airejar-se, els joves estatunidencs utilitzen aquest verb per a referir-se a tiroteigs (concretament, a disparar a través de les finestres), desfer-se d'algú, o posar algú al seu lloc. 

Ramos també va escriure a un amic mostrant el seu arsenal

La noia de Los Àngeles no és l'única que ha rebut fotografies d'armes per part de l'atacant. Un amic de l'escola de Ramos ha explicat a la CNN que, després de rebre missatges aleatoris per part de Ramos, va rebre una sèrie de fotografies de fusells d'assalt quatre dies abans del tiroteig: "Em va enviar una fotografia del fusell d'assalt que estava fent servir... i d'una motxilla plena d'arsenal". L'amic va preguntar-li perquè tenia tot allò, però l'atacant va dir-li que "no es preocupés". A continuació, l'amic explica que Ramos va tornar a enviar-li un missatge en el qual li deia que "estic molt diferent ara. No em reconeixeries". 

La noia ha deixat clar que no coneixia de res l'atacant

Les imatges que l'atacant publicava al seu compte d'Instagram, en les quals esmentava l'usuari de la noia amb qui havia estat parlant, han fet que se la relacionés directament amb els atacs. Ella, que ara ha restringit l'accés al seu compte, ha publicat una sèrie de missatges en els quals recalca que no coneix de res a Ramos, que ella ni tan sols viu a l'estat de Texas. La jove també es mostra molt penedida de no haver descobert les intencions de Ramos, ja que, en cas d'haver-ho fet, "hauria intentat quedar-me desperta per intentar convèncer-lo que no cometés els crims. No ho sabia", i expressa el seu condol a les víctimes i les seves famílies. En tot cas, els missatges que Ramos enviava tant a la noia com al seu antic company d'escola mostren que feia temps que planificava aquest macabre atac, el qual, sense que ningú sospités de les seves veritables intencions, va poder cometre perquè havia adquirit les armes necessàries.