Almenys cinc persones es troben hospitalitzades amb ferides de bala i arma blanca després d'un tiroteig a la discoteca Opium de Marbella (Màlaga), segons avança El Confidencial. El presumpte autor està detingut i custodiat a l'hospital, on ha ingressat en estat greu per punyalades.

Els fets es van iniciar per una baralla

Segons fonts properes al cas, els fets han succeït entorn de la 01:10 de la matinada del passat diumenge al local d'oci nocturn ubicat al Passeig Marítim de Marbella quan s'ha desencadenat una baralla en la qual s'han esgrimit armes de foc i navalles. Malgrat que a l'establiment hi havia molta gent, un dels participants ha obert foc per circumstàncies que investiga la Policia Nacional.

L'autor dels fets té ferides al tòrax i el cap

Els trets han causat una escena de caos al local, ja que els joves que es trobaven allà de festa han entrat en pànic i han provat de buscar una sortida. Els trets i els atacs amb arma blanca han deixat almenys cinc ferits que han estat traslladats a l'hospital. Un d'ells és una dona que està en estat greu, igual que el presumpte autor dels trets, un home que presenta punyalades al tòrax i el cap, segons fonts policials. En total hi ha quatre ferits per trets i un per arma blanca.

Gràcies a les imatges de la càmera de seguretat de l'establiment a les quals ha tingut accés l'esmentat diari, es pot veure dos grups de joves que s'enfronten en el que sembla un reservat. Les imatges mostren a un d'ells agafant una ampolla de grans dimensions mentre d'altres es treuen les samarretes per iniciar la disputa. La resta de clients observa expectant, encara que no s'esperen per a res els trets. Poc després, se sent el primer tret, al qual el segueixen uns altres tres. És aleshores quan s'escolten els primers crits i la gent comença a córrer en estampida.

Vídeo tiroteig Marbella I Imatges: Twitter

No és la primera vegada que es produeix aquest tipus d'incident

"No podia dormir pel soroll de la discoteca i de sobte he escoltat els quatre trets. He sortit perquè des d'un principi he sabut que això no eren focs artificials com els que havien llançat altres nits", explica un veí de la zona que ha presenciat els fets. "Ha estat aleshores que he vist moltes persones corrent i sortint del local, així que he trucat al 091."

"Ràpidament, han començat a arribar patrulles de policia i ambulàncies", recorda aquest testimoni, que assegura que no es tracta del primer incident greu que es produeix en aquest establiment. "He comptat 18 vehicles policials i almenys tres ambulàncies i crec que alguna ha marxat del lloc amb un ferit greu", detalla.

Els joves graven a l'interior del local

A més de les imatges de les càmeres de seguretat, les xarxes socials s'han omplert de vídeos dels mateixos joves que es trobaven allà. Es pot veure com es tiren a terra amb els primers trets i proven de protegir-se amb les taules i cadires. També s'escolta algun lament i veus entretallades pel terror. Posteriorment, s'observa un grup de noies auxiliant-ne una altra que està tirada a terra.

Fins al lloc dels fets s'han desplaçat dispositius de la Policia Nacional, la Policia Local i els serveis sanitaris, que han portat els ferits a l'hospital Costa del Sol. La Comissaria Provincial de Màlaga ha precisat que la investigació es troba oberta en espera de noves indagacions.

Froilà de Marichalar es trobava a la discoteca

Segons informa Okdiario, en l'establiment també estava el net del rei emèrit, Froilà de Marichalar. El jove celebrava el seu aniversari en una de les discoteques més destacades de la costa de Màlaga. El que no sabia és que acabaria en tragèdia. Per ara, es desconeix si els acompanyants i el nebot del rei Felip VI han resultat ferits.