Ja fa tres dies del tiroteig de Texas (Estats Units) on van morir 19 nens d'entre 7 i 10 anys i dues professores. Un noi de 18 anys va entrar a l'escola armat amb un rifle i va començar a disparar indiscriminadament a tothom. Hi ha una investigació oberta per esbrinar què ha passat, però encara hi ha moltes incògnites i caps sense lligar. Els agents van tardar més d'una hora en arribar al col·legi des que van rebre l'alerta i tothom es pregunta per què van tardar tant a arribar.

Salvador Ramos, de 18 anys, era un noi sense antecedents policials. Aparentment, no tenia cap motiu per cometre aquesta massacre, que va ser completament premeditada. La gent del seu voltant el descriu com una persona apàtica, de poques habilitats socials i sense amics que havia patit bullying durant la seva infància.

Familiars Victimes Tiroteig Texas
La Policia de Texas (Estats Units) investiga quines han estat les causes del tiroteig mortal de Texas i què ha motivat a Salvador Ramos a assassinar 19 nens i dues professores/ Arxiu

La mare del pistoler de Texas explica que el Salvador Ramos no era una persona violenta

La Policia de Texas està intentant esbrinar si aquest assetjament escolar hauria estat el detonant dels assassinats, uns fets que encara no han estat corroborats. La mare del Salvador explica que el seu fill no era una persona violenta i que no entén per què ha comès aquesta atrocitat. 

El que sí que tenen clar els investigadors és que ho va fer de manera completament premeditada i va anar relatant per Facebook les seves macabres intencions, el perquè és la incògnita principal.

Els policies van tardar més d'una hora en actuar

Els fets van passar en una escola de primària d'Uvalde. Salvador Ramos va entrar armat amb un rifle i va començar a disparar a tothom que se li posava per davant dient "us mataré". Des del centre van alertar a la Policia i, segons expliquen els testimonis que van aconseguir sobreviure a la tragèdia, des que els van trucar fins que el pistoler va ser abatut, va passar més d'una hora.

"Hem d'entrar, els policies no estan fent res del que haurien de fer"

"Hem d'entrar, els policies no estan fent res del que haurien de fer", explicava el pare d'una de les alumnes del centre. El director de Seguretat Pública explica que un cop es van plantar a l'entrada de l'escola, van tardar 40 minuts a entrar i abatre Salvador Ramos, ja que era una situació molt complicada de gestionar.

Els familiars de les víctimes, que encara no donen crèdit a la tragèdia, pensen que si els agents haguessin actuat abans, potser la tragèdia hauria estat menor, uns fets que encara no han estat corroborats, ja que la investigació es troba en un punt molt inicial.