La menor violada a Igualada la matinada de la Castanyada de l’any passat ha declarat avui davant del jutge que porta el cas de la brutal agressió sexual. És el primer cop que la noia té ocasió d’explicar-se, a preguntes del jutge instructor, però, malauradament, res ha canviat. La jove, que va quedar gairebé entre la vida i la mort després de ser assaltada presumptament per Brian Raimundo Cespedes, de 21 anys i nacionalitat boliviana, no recorda res de la nit dels fets. Així ho ha detallat al jutge, a distància, per videoconferència i acompanyada de psicòlegs

La víctima d'Igualada no recorda res

Li han traslladat les preguntes del jutge, dels lletrats i també del fiscal i la noia ha contestat. Tot i això, però, no ha pogut aportar res nou a la declaració que va fer durant la primera fase de la investigació. No recorda res de l’agressió ni del final de la nit, quan va ser atacada en un polígon, sortint de la discoteca on havia passat amb amics i amigues, aquella nit de festa.

Violación Igualada / EFE
Imatge del jove detingut per l'agressió sexual d'Igualada / EFE

El seu advocat, Jorge Albertini, ha detallat des dels jutjats d'Igualada que s'ha acceptat la seva declaració com a prova preconstituïda, de manera que la víctima no haurà de declarar en el judici i s'evitarà la "doble victimització". Quan es celebri el judici contra Brian Raimundo Cespedes la menor no haurà de comparèixer, un fet que evitarà que s’hagi de veure les cares amb el seu, presumpte, violador. Això ho permet que la noia era i és menor, en el moment dels fets i ara.

"Són moments difícils i complicats", ha dit i ha remarcat que la menor ha patit danys irreparables i que encara té seqüeles físiques i psicològiques, ha assegurat el mediàtic advocat de la menor víctima del monstre d’Igualada.

 

Detingut el monstre d'Igualada

Brian Raimundo Cespedes, l’únic acusat de la violació de la nit de la Castanyada d’Igualada, ha estat traslladat des de la presó fins als jutjats d’Igualada, per assistir també a la declaració de la noia. Després d’una llarga investigació, amb tints d’atzar, els Mossos d’Esquadra van detenir el 21 d’abril el jove a casa seva, al centre d’Igualada. Les càmeres de seguretat de la zona on es van produir els fets, sumat a la identificació en un vídeo gravat per uns veïns d’Igualada que s’hi van enfrontar, van ser claus per anar estirant el fil i poder-los identificar.

Cas Nit - Violació Igualada / CME
Agents dels Mossos a casa del detingut, a Igualada / CME

L’escorcoll que van fer a casa del jove els agents de la Divisió de Policia Científica dels Mossos d’Esquadra va permetre aïllar restes d’ADN de la víctima en roba de l’arrestat, un fet que va ser clau en poder tancar la investigació policial i possibilitar que el jutge ordenés la presó provisional, a l’espera de judici, per l’acusat.