El Brian Céspedes, el violador d'Igualada, va ser condemnat fa dos anys per una temptativa d'agressió sexual a la seva germana de 7 anys. Els fets van passar quan el jove era menor d'edat. En un principi, el van condemnar a un any i mig d'internament en règim semiobert i un any de llibertat vigilada. No obstant això, al cap de cinc mesos, aquesta condemna es va substituir per dos cursos: un d'educació sexual i un altre de desintoxicació de tòxics. A més, es va ordenar llibertat vigilada i la prohibició d'acostar-se a la víctima.

L'agressió sexual a la seva germana va tenir lloc en un municipi de Girona. El Brian, natural de l'Equador, va arribar a Catalunya per viure amb la seva mare i la seva germana. Mare i els dos fills va començar a conviure junts fins que la dona es va adonar que el seu fill violava la nena de 7 anys, motiu pel qual el va fer fora de casa.

La condemna per violar la seva germana: dos cursos

El judici es va celebrar el febrer del 2020 i des d'un jutjat de menors de Girona el van condemnar a 18 mesos d'internament en règim semiobert i un any de llibertat vigilada. No obstant això, uns mesos més tard, des dels mateixos jutjats li van suspendre la condemna amb la condició que fes dos cursos: un d'educació sexual i un altre de desintoxicació de drogues, sobretot de l'alcohol, segons avança Caso Abierto. Durant aquest temps, segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l'expedient d'execució no recull cap incidència durant el seu compliment.

Va violar i intentar assassinar una menor a Igualada

El novembre de l'any passat, quan va violar i intentar assassinar la menor de 16 anys, estava en llibertat vigilada. Aquest jove de 21 anys feia sis mesos que vivia en un pis situat al carrer Sant Sebastià número 13 d'Igualada (Anoia). Els seus veïns el descriuen com una persona tímida i de poques paraules

Presó provisional i sense fiança pel violador d'Igualada

Fa unes setmanes, després de mig any d'investigació, els Mossos d'Esquadra el van detenir com a presumpte autor dels fets. Després de passar a disposició judicial, va ingressar a presó de manera provisional i sense fiança.

Violación Igualada / EFE
El violador d'Igualada (Anoia) va ser condemnat a fer dos cursos d'educació sexual i desintoxicació per agredir sexualment la seva germana de 7 anys / EFE

Troben restes d'ADN a casa del sospitós

Els Mossos d'Esquadra han trobat ADN de la víctima a casa del sospitós i, després de comprovar les càmeres de seguretat de la zona, han vist que abans d'atacar-la, va estar una estona seguint-la. Després de la violació i d'intentar-la matar, la va deixar abandonada al costat de la carretera i un camioner va alertar a Emergències convençut que estava morta.

Els Mossos d'Esquadra segueixen investigant els fets

Gràcies a la ràpida actuació dels sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) la van poder salvar, però li han quedat greus seqüeles, tant físiques com psicològiques, que l'acompanyaran tota la vida. La investigació continua oberta i estan buscant més proves que demostrin l'autoria d'aquest agressor sexual, que també té antecedents en l'àmbit de la violència de gènere.