Surt a la llum un nou cas d'acollits a casa del canonge emèrit de la Catedral de València assassinat fa poc més de dues setmanes a casa seva. Després de conèixer-se que el principal sospitós detingut per la Policia Nacional era un noi, de 34 anys i origen llatinoamericà, amb qui havia mantingut una relació de caràcter sexual, a més dels joves i homes sense llar que portava al seu pis per tenir sexe "a canvi d'un ajut econòmic", ara s'ha conegut un sensesostre que va aparèixer pràcticament despullat i mort al seu llit. Els fets d'aquest últim cas van succeir fa aproximadament deu anys, el 2013, i el cas va quedar arxivat malgrat l'enrenou a nivell local que va suscitar.

Un sensesostre va aparèixer mort en calçotets a casa del capellà

El sensesostre, de 57 anys i nacionalitat romanesa, va aparèixer en calçotets sobre el llit del canonge emèrit de la Catedral de València, Alfonso López Benito, el desembre de 2013, segons ha avançat el diari Levante-EMV. Aquest cas es va produir en un pis de la seva propietat, al carrer Governador Vell, lloc que era la seva residència abans de traslladar-se al número 22 del carrer Avellanes, molt proper a la seu valenciana. La defunció de l'home es va produir poc abans de les festes nadalenques, el 18 de desembre. El sacerdot va avisar emergències i va dir que li havia donat un ansiolític perquè es trobava malament i poc després va morir.

Tot apuntava a un atac al cor. I així es va poder confirmar poc després en l'autòpsia realitzada per l'Institut de Medicina Legal (IML) de València. Però, segons ha explicat el mitjà citat, ningú no va preguntar res ni tan sols com havia passat. En tractar-se d'una mort suposadament natural, el Grup d'Homicidis de la Policia Nacional no va arribar a intervenir i el jutjat que portava el cas el va arxivar un any més tard, el 4 de febrer de 2014.

Investiguen els contactes sexuals i l'extorsió del sacerdot

La Policia Nacional que porta el cas va descobrint cada dia nous casos, fins i tot el d'una persona amb discapacitat a què suposadament va enganyar. El relat dels veïns del canonge emèrit també han permès esbrinar que aquesta classe de contactes eren habituals en el sacerdot i que, pel que sembla, solia mantenir relacions sexuals. A més, aquestes mateixes fonts asseguren que el religiós podria haver estat víctima d'una extorsió per aquest tipus de comportament, o almenys un intent, anteriorment, ja que no era la primera vegada que un canonge de la Catedral de València apareix vinculada a una d'aquestes trames sexuals.

El tema de l'extorsió també va sorgir fa uns mesos a l'àrea d'influència de la Catedral de València. Un altre company mort del canonge emèrit assassinat va ser extorsionat per una dona, que pel que sembla exercia la prostitució i després de mantenir relacions amb un clergue li va demanar diners assegurant estar embarassada. En aquest cas, la víctima no va presentar denúncia per la qual cosa el cas no va transcendir.