Mor el canonge emèrit de la Catedral de València en estranyes circumstàncies. Alfonso López Benito ha estat trobat sense vida aquest dimarts al matí al seu domicili, proper al centre de la ciutat, amb evidents signes de violència. Ningú no entén què ha succeït, però tot apunta que ha estat un crim i amb simulacions per fer creure els seus pròxims que seguia amb vida. Des de l'Arquebisbat de València, a més, han explicat que han tingut coneixement de la mort del sacerdot a través de la Policia Nacional i els mitjans de comunicació.

Investiguen el crim del canonge emèrit de la Catedral de València

Però, què ha succeït aquí exactament? L'home, que residia en un lloc pròxim a la seu, ha estat trobat al llit del seu habitatge del carrer Avellanas aquest dimarts al matí, amb signes de violència, segons ha avançat el diari Las Provincias. A més, la Policia Nacional, que investiga el cas, sospita que l'autor del crim hauria utilitzat el telèfon mòbil de la víctima per enviar missatges i així simular que seguia amb vida. Això és el que ha fet pensar que durant un temps, molt possiblement, el canonge emèrit jagués sense vida al llit del seu pis de València, tot i que tothom pensés que era viu.

Pel que sembla, el cadàver ha estat trobat vestit després que el porter obrís la porta amb un visitant conegut del sacerdot. Aquest ha estat el moment quan s'han trobat mort l'home i han alertat la Policia Nacional. Però no hauria mort recentment, segons el mitjà citat, el canonge hauria indicat al porter, mitjançant un missatge de text, que tenia assumptes personals que resoldre i que estaria fora durant una setmana. Per això, ningú no va sospitar absolutament res, fins aquest dimarts.

Desplegament policial i comunicat de l'Arquebisbat de València

La Policia Nacional, no obstant això, ha informat únicament que els agents han trobat aquest matí el cos sense vida d'un home al seu domicili al centre de València. Després de ser alertats, s'han traslladat fins allà efectius del grup d'Homicidis de la Brigada Provincial de la Policia Judicial del Cos Nacional de Policia (CNP) de València, que són els que s'han fet càrrec de la investigació, i també s'han desplaçat fins al carrer Avellanas investigadors de la Brigada Provincial de la Policia Científica.

"Lamentem aquesta trista mort i estem a disposició de les autoritats per si la col·laboració de l'Arquebisbat pogués servir per a l'esclariment dels fets. Traslladem les nostres condolences a la família", han explicat des de l'Arquebisbat de València en un breu comunicat aquest dimarts. La investigació continua oberta i la Policia Nacional prova d'aclarir les circumstàncies i causes de la mort del canonge emèrit de la Catedral de València, a més de les motivacions del presumpte autor del crim.