Detingut un jove per la seva possible relació amb l'assassinat del canonge emèrit de la Catedral de València. El cos sense vida d'Alfonso López Benito, de 80 anys, va ser trobat aquest dimarts amb signes de violència al seu domicili del centre històric de la capital valenciana, al carrer Avellanas, molt a prop de la seu. Ningú no sabia que havia passat i les primeres informacions apuntaven que li havien robat el telèfon mòbil per enviar missatges i fer creure que encara seguia amb vida. Ara, un dia més tard, aquest dimecres, la Policia Nacional ha arrestat un noi com a suposat autor del crim.

Detingut un jove per la seva possible relació amb el crim

L'arrestat, a més de per la seva suposada implicació en el crim, hauria mantingut una relació amb el sacerdot de caràcter sexual, segons ha avançat el diari Levante-EMV. Pel que sembla el detingut, d'origen llatinoamericà, seria un dels joves vulnerables que el canonge emèrit de la Catedral de València captava pel carrer per mantenir trobades sexuals o perquè li realitzés reparacions a casa a canvi de diners. De fet, el sospitós passava alguns dies a l'habitatge del mort i en altres ocasions entrava i sortia amb regularitat.

La localització del jove va ser possible, segons ha apuntat el mitjà citat, després del rastreig per part del Grup d'Homicidis de la Policia Nacional del telèfon mòbil del religiós mort, així com per la informació aportada per les persones properes al canonge emèrit. Està sent investigat pel crim, tot i que en aquests moments no ha transcendit que hagi reconegut l'assassinat o la seva participació. El que sí que se sap és que era un dels joves que López Benito reclutava pels carrers. El fet de portar persones joves a casa seva no era nou, ja que els agents ja havien anat en diverses ocasions a l'habitatge del sacerdot per conflictes relacionats amb robatoris.

El canonge emèrit de València va morir asfixiat

Alfonso López Benito va morir asfixiat. Així l'ha revelat l'autòpsia realitzada per l'Institut de Medicina Legal (IML) de València, que confirma que va morir un dia abans que trobessin el cos de l'octogenari estirat al llit de la seva casa, dilluns de matinada, en el centre històric de la ciutat. En qualsevol cas, tot i que la Policia Nacional ja ha detingut el principal sospitós, la investigació continua oberta i l'Arquebisbat de València ja s'ha posat a disposició de les autoritats per si la seva col·laboració pogués servir per a l'esclariment dels fets.