Cristiano Ronaldo és un exemple d'una persona que ha aconseguit fer-se ric després de néixer en un ambient extremadament humil. El davanter del Manchester United no va tenir una vida fàcil i va haver de superar problemes familiars molt greus que cap nen no hauria de patir.

Ronaldo va néixer i va créixer al barri de Santo António, un dels més pobres de Portugal, a l'illa de Madeira. Va ser el fill menor del matrimoni de Dolores Aveiro, que treballava com a cuinera, i José Dinis Aveiro, que era jardiner.

La mare del portuguès va estar a prop d'avortar-li, la situació econòmica de la família no era bona, el seu marit tenia molts problemes amb l'alcohol i ja tenien tres nens. Malgrat això, el metge es va negar a complir els desitjos de Dolores Aveiro i Cristiano va néixer en un entorn molt complicat en el qual va haver de viure situacions molt difícils durant els seus primers anys.

La història de José Dinis Aveiro

El pare de Cristiano Ronaldo va fer el servei militar i un temps després es va veure obligat a participar en la guerra de la independència d'Angola. Els soldats portuguesos van anar fins al país africà per intentar evitar la independència d'aquesta colònia de Portugal.

Les condicions en les quals es trobaven els soldats portuguesos a Angola eren pèssimes. Alguns d'ells es van encomanar de la malària i van haver de beure cervesa diàriament per hidratar-se perquè els subministraments d'aigua eren molt deficients i feien que arribés contaminada.

Cristiano Ronaldo EP

Cristiano Ronaldo / Europa Press

Dinis Aveiro va començar a beure de manera habitual durant els 13 mesos en què va estar a Angola. Els seus amics i familiars van comentar que quan Aveiro va tornar a Madeira ja no era el mateix. La seva actitud i el seu cos havien canviat i ja no podia viure sense beure alcohol diàriament, s'havia convertit en un addicte a la beguda.

Va tenir moltes feines temporals com jardiner, fins que va aconseguir una com a assistent de l'Andorinha, el primer equip en el qual va jugar Cristiano Ronaldo, el seu fill.

La relació de Cristiano amb el seu pare

Quan Ronaldo era un nen era l'encarregat d'anar a buscar el seu pare als bars quan es feia de nit. Mai no van tenir una relació sana ni fluida. El mateix futbolista ha parlat en diverses ocasions sobre el seu pare i lamenta no podrien gaudir l'un de l'altre: "Era una persona alcohòlica. Mai no vaig parlar amb ell, no vam tenir mai una conversa normal, va ser difícil", va dir el futbolista en una entrevista en la qual va rememorar la seva infantesa.

La carrera de Cristiano Ronaldo el va portar a fitxar per l'Sporting de Portugal, un dels millors equips del país. Va marxar a Lisboa sent un nen, encara que en la seva família la decisió de que se n'anés de Madeira no va ser unànime. Dolors, la seva mare, volia el millor per al seu fill i va decidir que Cristiano se n'havia d'anar per tenir un millor ambient.

El setembre de 2005, quan Cristiano Ronaldo tenia 20 anys i ja jugava al Manchester United, el seu pare va morir als 51 anys per una insuficiència hepàtica. Els problemes amb l'alcohol van posar fi a la seva vida a una edat summament primerenca.

Dinis Aveiro no va poder veure el seu fill a dalt de tot. Va poder veure com Cristiano va aconseguir el segon posat a l'Eurocopa de 2004 amb la selecció portuguesa. Però els èxits més importants de Ronaldo com a esportista van arribar a partir de l'any 2008, quan el seu pare ja havia mort.