Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Tàrrega (Urgell) van detenir aquest dimarts quatre homes, tots de nacionalitat xilena, que acabaven d’intentar entrar a robar en una casa de l’Espluga de Francolí, a la Conca de Barberà. Segons les informacions recollides per la policia catalana, els lladres havien assaltat la casa, però la víctima els va detectar i van escapar, però van poder ser clarament identificats.

Per marxar de l’Espluga van fer servir un Ford Focus de color blau, del qual se’n van difondre la matrícula a totes les patrulles de la zona del Camp de Tarragona i també de Ponent. Hores més tard, quan passaven pocs minuts de les onze del matí, una patrulla de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) de la comissaria de Tàrrega va trobar el vehicle al carrer de l’arquitecte Antoni Gaudí de Tàrrega i va identificar i detenir els quatre ocupants, que coincidien plenament amb la descripció facilitada per la víctima de la temptativa de robatori de l’Espluga de Francolí.

Joies i eines per buidar pisos

A l’interior del cotxe els Mossos van trobar potes de cabra, guants i altres eines per accedir en cases. També joies i altres objectes que estan relacionats amb altres assalts de la banda en cases de la zona. Els detinguts són quatre homes d’entre 19 i 37 anys, tots ells de nacionalitat xilena.

S’ha obert una investigació per aclarir la seva participació en altres robatoris i també la seva mobilitat per tot el país. Es desconeix si quan van ser detectats pels Mossos a Tàrrega estaven preparant un nou assalt. La zona on van ser arrestats és un carrer de xalets a l’exterior de la capital de l’Urgell. La detenció pot ser de valor no només per desarticular aquesta bateria, que tot sembla indicar que forma part d'una banda més gran, també per recuperar els objectes robats i poder estirar el fil.

Està previst que els quatre arrestats, tots amb antecedents per delictes contra el patrimoni i en situació irregular a l'Estat espanyol, seran entregats al jutge de guàrdia de Tàrrega aquest mateix dimecres.