Quatre nois, tres d'uns 16 anys i un altre de menys de 14, van abusar d'una nena de 13 anys a Salou el passat d'octubre. Aquesta nova investigació per una presumpta agressió sexual entre menors d'edat a Catalunya arriba pocs dies després de les del Vendrell, Badalona o Esparreguera, on van produir-se actes similars. Els fets s'haurien produït a finals del 2022 a casa d'un dels joves, quan els atacants van aprofitar que es trobaven només amb la víctima i li van realitzar tocaments i, segons ha avançat el Diari de Tarragona, alguna pràctica de caire sexual. Però ella no va dir res en tot aquest temps, fins que la van començar a amenaçar per les xarxes socials. 

La nena no va denunciar els fets i, a més, els pares no haurien tingut coneixement fins que els sospitosos van publicar amenaces contra ella a les xarxes socials. Va ser, aleshores, quan van denunciar els atacs virtuals davant dels Mossos d'Esquadra, que van obrir una investigació. Això va portar a tenir indicis d'una suposada agressió i la detenció de tres dels sospitosos aquest dimarts, tots d'uns 16 anys. El quart, no obstant, no va poder ser arrestat atès que té menys de 14 anys i, per tant, és inimputable segons recull la Llei del Menor.

Tres detinguts i un inimputable

En qualsevol cas, els detinguts van passar a disposició judicial. Dos dels nois han ingressat aquest dimecres en un centre de menors en règim tancat per sis mesos i un altre està en llibertat vigilada i no podrà apropar-se a menys de 100 metres de la víctima, així com la prohibició de comunicar-se amb ella. El quart, per tenir menys de 14 anys, segueix en llibertat i és inimputable.

Però hi ha més: un dels menors privats de llibertat està en situació de risc, tant per tornar a delinquir com per fugir de la justícia. Segons el mitjà citat, l'equip tècnic que porta el cas assegura no respecta cap tipus de normativa ni autoritat, ni tampoc la dels seus pares. A més té baixa empatia i té deu expedients de la Fiscalia de Menors -per la qual cosa ja se li havia imposat la llibertat vigilada prèviament- per robatoris amb força, amb violència o intimidació, furts i sostracció de vehicles. Respecte al segon empresonat per un màxim de mig any, té quatre expedients anteriors per robatoris i furts i ha estat expulsat diversos cops del centre escolar.

Agressions entre menors a Catalunya els darrers mesos

Els atacs sexuals entre menors d'edat a Catalunya han arribat les últimes setmanes amb molta intensitat. Tant és així que l'agressió sexual investigada a Salou a una noia de 13 anys és ja la quarta de la que es tingui constància. La nena d'11 anys violada en un lavabo del Centre Comercial Màgic de Badalona va perpetrar-se entre un grup de sis joves i a punta de ganivet el passat novembre.

Poc després va tenir-se coneixement dels cinc menors implicats en l'abús de dos nois al pati de l'escola del Vendrell, als quals van fer una penetració amb els dits per sobre del pantaló i els van agafar pels testicles. Per últim, aquest dimecres, s'ha conegut que un jove de 15 anys va ser detingut el passat 8 de març per atacar una menor d'edat a Esparreguera, aprofitant que eren sols a casa i hauria mantingut relacions sexuals sense protecció.