El jutjat de Tarragona està investigant cinc menors d'edat per una presumpta agressió sexual a dos companys d'escola al Vendrell (Baix Penedès). En concret, es tracta de l'Institut Escola Àngel de Tobies, segons ha pogut saber ElCaso.cat, on, el passat 3 de març, haurien tingut lloc les agressions al pati d'aquest. Dos dels acusats es troben en llibertat vigilada i tenen prohibit acostar-se a les víctimes a menys de 50 metres; els altres tres implicats són inimputables, en tenir només 12 anys. Els agressors, com també les dues víctimes, són marroquins.

Agredits al pati de l’escola

La investigació es va iniciar arran de les denúncies dels pares de les víctimes, els qui van manifestar que un grup de cinc nois van acorralar els seus fills al pati de l’escola. Els presumptes agressors van agafar la primera víctima i li van fer una penetració amb els dits per sobre del pantaló, a més d’agafar-li els testicles. Quan el noi va intentar marxar, el van tombar d’un cop de puny abans que aconseguís fugir.

A la segona víctima la van arrossegar fins a unes taules de ping-pong. El van posar a sobre i, mentre uns del grup l’agafaven dels braços, immobilitzant-lo, els altres li van practicar la mateixa penetració. Després d’uns minuts, els implicats el van deixar marxar, i el nen, de només 12 anys, mateixa edat que el primer noi, se'n va anar plorant de dolor. Després de prestar declaracions davant els Mossos d’Esquadra, el cas va passar als jutjats. El magistrat que tutela la investigació ha considerat que hi ha indicis d’un delicte d’agressió sexual amb penetració i amb l’objectiu d’obtenir plaer sexual

Agressió sexual a Badalona amb menors inimputables

A més dels fets que s’han conegut ara, que l’advocat dels joves imputats assegura que no es pot tractar d’una agressió sexual, tal com ha explicat ell mateix, Evelio García, a ElCaso.cat, els Mossos d’Esquadra mantenen oberta també una investigació per un cas semblant a Badalona. En el cas del Vendrell, García assegura que es pot tractar d'un delicte de lesions i de tracte vexatori, però en cap cas, segons ell, que és la defensa d'un dels imputats, un delicte d'agressió sexual, tot i que la Fiscalia de Menors i els mateixos Mossos d'Esquadra ho tractin així. La penetració, assegura, no es va produir, i no hi ha accés carnal, ja que la roba interior i el pantaló ho va evitar.

A final d’any a Badalona es va denunciar el cas d’una nena d’onze anys que va ser agredida per cinc joves, a punta de ganivet, als lavabos del centre comercial Màgic, violant-la. Com en el cas del Vendrell, alguns dels joves implicats en el cas tenen menys de 14 anys i no poden ser imputats. El ministre de l’Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, va assegurar ahir, precisament des del Vendrell, que el govern espanyol està treballant per “prendre mesures” a l’hora d’afrontar la inimputabilitat dels menors de 14 anys. El ministre del PSOE ha definit la violació grupal de Badalona per part d’un grup d’adolescents com un fet “absolutament preocupant” i ha demanat “reflexionar” sobre com ha de respondre el sistema judicial amb els agressors sexuals menors de 14 anys. Per la seva banda, però, la consellera reusenca Tània Verge, responsable de Feminismes, creu que imputar els menors de 14 anys no serviria de res.