Un home de 39 anys va ser detingut el passat divendres 24 de febrer després de ser enxampat amb les mans al plat intentant forçar diversos vehicles estacionats al carrer a Salou (Tarragonès). Els fets van ocórrer al voltant de les dues del migdia, a plena llum, i els Mossos d’Esquadra el van detenir quan intentava obrir la porta d’una furgoneta amb un tornavís.

La policia el va reconèixer

Una patrulla dels Mossos que passava pel carrer Carles Roig de Salou es va fixar en una persona que actuava de manera sospitosa, observant amb molt deteniment els cotxes que hi havien aparcats pels voltants de l’antiga estació de tren de la localitat. A l’instant es van adonar que es tractava d’una persona qui ja havia tingut trifulgues amb la justícia, en ser un lladre reincident.

Els agents van decidir seguir-lo dissimuladament, esperant el moment oportú en el qual poder detenir-lo. Després de dirigir-se cap al passeig Jaume I, el lladre va intentar obrir la porta d’un vehicle estacionat al pàrquing públic de la zona. Just quan es disposava a forçar el cotxe, donant una excusa als policies per a detenir-lo, la presència d’una persona que passejava pels voltants el va fer desistir del seu intent.

El detingut va continuar amb el seu recorregut pels carrers Montblanc i Valls, on va trobar diverses furgonetes aparcades. Eren propietat d’una empresa de serveis i construcció amb molt material a l’interior. Això va cridar la seva atenció, i va decidir intentar fer-se amb l’equipament que hi havia dins dels vehicles.  

Enxampat forçant la porta d'una furgoneta

Primer ho va intentar amb una de les furgonetes que tenia una de les finestres abaixada uns centímetres. Però ràpidament va canviar d'opinió i va dirigir-se fins a una altra aparcada just al davant i que tenia material de construcció valorat en uns 4.000 euros.

En veure que no hi havia ningú pels voltants, el lladre va treure diverses eines de la motxilla que portava, i va començar a forçar el pany de la porta. Això era el que estaven esperant els Mossos, els qui van intervenir abans que pogués danyar la furgoneta, i el van arrestar. En escorcollar-lo van trobar quatre tornavisos, dues tenalles, un tapaboques, un barret de llana i tres parells de guants. Després d’interrogar-lo en comissaria va quedar en disposició del jutjat en funció de guàrdia de Tarragona, i va quedar en llibertat amb càrrecs.