Un noi de 15 anys va ser detingut el passat 8 de març acusat d’una agressió sexual a una menor d’edat a Esparreguera (Baix Llobregat). La víctima, de només 13 anys, assistia al mateix centre de reforç educatiu que l’arrestat, i tots dos mantenien una relació d’amistat. La presumpta violació va tenir lloc a l’habitació de l’adolescent, després que la nena anés a casa seva pensant-se que hi trobaria més amigues.

La mare ho va denunciar l'endemà de la presumpta violació

Segons el relat de la menor, que ha avançat El Periódico, l’agressió va tenir lloc el diumenge 5 de març. La nena va demanar permís a la seva mare per anar a casa del detingut, dient que allí es reuniria amb més amigues. No obstant això, en arribar es va trobar que només hi eren ella i el noi. L’acusat la va portar a la seva habitació i la va convèncer per gravar un vídeo mentre es feien un petó. La nena va accedir, però el noi va aprofitar aquest moment per a agredir-la.

L’endemà la psicopedagoga de l’institut on està escolaritzada la víctima va trucar a la mare d’aquesta per dir-li que la seva filla havia tingut relacions sexuals sense protecció. Després de recollir-la a l’escola, la mare la va portar a un centre sanitari perquè es prengués la pastilla anticonceptiva, i durant el trajecte, la nena va expressar en repetides ocasions que ella no volia mantenir relacions amb el noi i que aquest es va aprofitar d’ella.

Després de prendre’s la pastilla, la nena va ser traslladada a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on la van examinar, i la mare va denunciar formalment el noi davant els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Martorell.

En llibertat vigilada

L’acusat va declarar davant la Fiscalia de Menors el 9 de març. El jutge va decretar la llibertat vigilada per a l’adolescent, així com la prohibició d’apropar-se a la víctima a menys de 250 metres. Per poder garantir el compliment d’aquesta mesura, fonts del centre de reforç al qual acudeixen els dos menors han assegurat que han canviat l’horari del presumpte agressor per evitar que coincideixi amb la víctima.

Per la seva banda, l’advocat que representa la menor agredida va sol·licitar per l’acusat l’ingrés en un centre de règim tancat, i es prevé que recorri la sentència del magistrat. Mentrestant, els Mossos d’Esquadra tenen una investigació oberta, tant pel delicte d’agressió sexual com per la difusió del vídeo en el qual tots dos menors apareixen fent-se petons.