Busquen sis menors d'edat que fa dues setmanes van assassinar el Jaime, un adolescent de 15 anys que va morir a cops de matxet fa dues setmanes a Madrid. Es tractava d'una prova d'accés a la banda urbana Dominican Don't Play, que està darrere d'aquest macabre crim.

 Jaime Guerrero Messousi, de 15 anys, era un veí del barri madrileny de Vallecas que va morir el 5 de febrer a les portes d'una discoteca situada al carrer Atocha. Uns menors d'edat el van matar a cops de matxet i van fugir del lloc dels fets.

Els assassins són menors d'edat que volen entrar a les bandes urbanes

De moment, no hi ha cap detingut per aquest assassinat i la Policia Nacional té una investigació oberta per trobar els autors dels fets: sospiten que són sis menors d'edat vinculats a bandes llatines molt perilloses. El Jaime era simpatitzant de la banda de Los Trinitarios que, des de fa anys, està en rivalitat amb Dominican Don't Play, una altra banda de les mateixes característiques.

Crimen menor de edad Madrid / Emergencias Madrid

Jaime Guerrero Messousi era un menor de 15 anys que va ser assassinat al carrer Atocha de Madrid: busquen els presumptes autors dels fets, que són aspirants a entrar a la banda urbana Dominican Don't Play / Emergencias Madrid

El crim del Jaime, una prova d'accés per formar part de Los Trinitarios

Així doncs, els presumptes autors dels fets, són aspirants a entrar a la banda urbana dels Dominican Don't Play i, com a prova d'accés, els membres els han demanat que assassinin el Jaime, a qui ja van intentar matar el desembre de l'any passat.

El modus operandi de les bandes urbanes per captar menors

La Policia Nacional està tenint moltes dificultats per identificar-los, ja que com que encara no formen part de la banda, no els tenen fitxats, explica El Cierre Digital. Tant Los Trinitarios com els Dominican Don't Play capten víctimes vulnerables per cometre crims i delictes molt violents: els menors d'edat que provenen de famílies desestructurades es converteixen en els més susceptibles de ser captats per aquests criminals.

"Sang per sang, matxet i vinagre"

L'enfrontament entre les dues bandes s'inicia l'abril del 2016, en una baralla multitudinària on van assassinar un altre nen de 15 anys. A partir d'aquell moment, els conflictes per "marcar territori" han estat constants. "Sang per sang, matxet i vinagre", és el lema que fan servir els Trinitarios i els Dominican Don't Play per justificar tots els crims que cometen, explica El Cierre Digital.

De fet, després del crim d'aquest adolescent de 15 anys, Los Trinitarios van penjar vídeos a les xarxes socials explicant que es venjarien d'aquest crim, un fet que ha fet saltar les alarmes als investigadors, que estan alerta per evitar que es torni a cometre un altre assassinat d'aquestes característiques.