Descobreixen com funcionen les perilloses bandes urbanes de Madrid gràcies als assassinats del dissabte. El líder de la banda, des de la presó, donava ordres als membres sobre com cometre els crims i com captar menors. Gràcies a la intervenció dels mòbils, han pogut esbrinar més detalls que revelen el modus operandi dels membres.

Dos assassinats en una mateixa nit a Madrid

El dissabte de la setmana passada van assassinar dos joves a Madrid: una de les víctimes és el Jaime, un menor de 15 anys mort al carrer Atocha i l'altra el Diego, un noi de 25 que van matar al districte d'Usera

Tres detinguts pel crim del Diego, de 25 anys, al districte d'Usera

El crim del Diego Fernández López ha permès descobrir més detalls sobre com funcionen les bandes llatines de Madrid que tenen atemorits els veïns de la ciutat. L'assassinat va passar el dissabte i el dilluns van detenir tres dels presumptes autors del crim: l'Alexandru, el Kevin i el Jean Carlos, tres homes que tenen entre 18 i 21 anys i que formen part de la perillosa banda Dominican Don't Play

El líder dels Dominican Don't Play donava ordres des de la presó

Algunes d'aquestes detencions han permès esbrinar més detalls sobre el funcionament d'aquestes perilloses bandes. La Policia Nacional ha descobert que el líder dels Dominican Don't Play, que actualment està ingressat a la presó per temptativa d'homicidi, donava ordres des del centre penitenciar als altres membres de la banda.

Finançament a través de robatoris, drogues i armes

Gràcies a un mòbil, explicava detalladament als líders de fora de la presó com havien de captar menors per seguir delinquint. També donava ordres sobre com finançar econòmicament la banda. Per fer-ho, s'havien de cometre robatoris amb violència i traficar amb drogues i armes.

Captació de menors en situació d'extrema vulnerabilitat

Els menors que capten són nens i adolescents que provenen de famílies desestructurades i, aprofitant-se de la situació d'extrema vulnerabilitat, els capten per poder cometre delictes amb major impunitat. De fet, els membres de Dominican Don't Play havien de pagar una quota setmanal i, per aquest mateix motiu, molts menors d'edat havien de robar, ja que sinó no podien pagar la quota i les seves vides entraven en perill.

Punxen els telèfons dels presumptes membres de la banda

Els agents van punxar el telèfon d'alguns membres de la banda i, gràcies a aquest detall, van poder esbrinar qui eren els presumptes autors del crim d'Usera. En una d'aquestes converses van poder sentir com un dels membres li explicava a un altre que tenia un ganivet ensangonat, la possible arma de l'assassinat. 

 Jaime Guerrero Messousi / Redes sociales

Jaime Guerrero Messousi és un menor de 15 anys que ha estat assassinat per una revenja entre bandes urbanes de Madrid / Xarxes socials 

Jaime, el menor de 15 anys assassinat al carrer Atocha

Però això no és tot: gràcies a aquestes converses, també han pogut descobrir que el Jaime, el menor de 15 anys mort al carrer Atocha, havia estat víctima d'un intent d'assassinat fa menys de dos mesos per membres d'aquesta banda. En aquest cas, de moment, no hi ha cap detingut pels fets, però gràcies a les investigacions policials, es preveu que aviat puguin descobrir qui són els autors d'aquest macabre crim, que ha causat gran commoció al barri de Vallecas, d'on era el menor.