Un professor de secundària s'enfronta a un judici aquest mes de setembre per disparar un arpó a la cama d'un alumne en ple horari lectiu. Els fets van tenir lloc l'octubre de 2020 en un municipi de València. La víctima tenia aleshores 14 anys. El docent va ordenar als alumnes que no parlessin sobre el que havia passat i, fins i tot, va amagar-ho als pares de l'adolescent.

El professor venia de pescar

Els alumnes de 4t d'ESO de l'escola en qüestió segurament no oblidaran mai aquella classe. El seu tutor va entrar a l'aula vestit de pescador, ja que precisament venia de fer pesca submarina. Així ho va explicar als seus alumnes, en banyador i xancletes. El professor els va proposar sortir al carrer per donar una ullada al que havia capturat aquell matí, fet que no està permès per la normativa interna del centre, que prohibeix expressament que els alumnes menors d'edat marxin de l'escola en horari lectiu. Tanmateix, els nois van fer cas a l'home i es van dirigir fins al pàrquing, on aquest últim tenia aparcat el vehicle.

Els metges van atendre l'alumne

Segons expressa la denúncia presentada a la qual ha tingut accés El Periódico, "una vegada fora del recinte escolar, els alumnes van formar una mena de rotllana semicircular davant el vehicle del professor, que va obrir el maleter mostrant l'instrumental de pesca submarina". Entre els objectes hi havia un fusell Cresi Sioux de 50 cm —el qual no tenia assegurança ni llicència— carregat i sense gatell de seguretat posat. El professor, en agafar l'arma, va perdre el control i va acabar disparant al menor a la cama. "Sostenint el fusell a les mans amb la punta de la fletxa cap als alumnes, es dispara, impactant a la cuixa dreta del menor, caient a terra el projectil moments després de l'impacte i causant una ferida sagnant", detalla el document de la denúncia. Davant aquests fets, una companya de classe va acompanyar la víctima de nou a dins l'escola, però el professor va insistir que ell portaria el noi al metge, mentre que els alumnes es van quedar sols a l'aula.

El docent va inventar-se una excusa

Durant el trajecte en cotxe, el noi anava dessagnant-se per moments a causa de la hemorràgia a la cama i va començar a marejar-se. En veure-ho, el professor va dir-li: "Intenta no desmaiar-te, que ja estem a 650 metres de l'ambulatori". Finalment, van arribar al centre de salut i el professor va haver de donar explicacions. No obstant això, va recórrer a la ficció: "A preguntes del metge, el professor va indicar que eren a classe d'educació física que, l'alumne havia ensopegat i s'havia esgarrapat amb un ferro, ja que estaven d'obres a l'institut. En algun moment el professor va indicar a l'alumne que mantingués la versió que havia estat un accident fortuït produït per una caiguda fent esport", diu la denúncia. Mentrestant, l'home va trucar el pare del noi ferit per informar-lo sobre els fets mantenint la mateixa versió. També va assegurar-li que no calia que hi anés, que ja estava tot controlat.

Va demanar que no diguessin res

La ferida va requerir dues grapes per la seva grandària, amb les corresponents cures. Finalment, professor i ferit van tornar a l'aula, on els esperava la resta de la classe encara atònita. El professor els va demanar a tots, segons el testimoni dels nois, que no diguessin res sobre l'episodi perquè s'hi jugava el lloc de treball. Fins i tot, el jove va amagar-ho durant un mes i mig, fins que no va poder més i va confessar-ho tot als seus pares. 

Els familiars de la víctima van anar a demanar explicacions a l'escola, però com que no van obtenir una resposta, van decidir interposar una denúncia. El noi ha patit seqüeles, segons els informes mèdics posteriors. Tant físiques com psicològiques: "Trastorn adaptatiu amb ansietat ampliat pel Metge Forense, assimilable a un trastorn neuròtic/ seqüeles derivades de l'estrès posttraumàtic lleu, pautant Diazepam i el seguiment del pacient, que diu sentir-se afectat per l'ambient de l'institut", conclou la denúncia.

Ara, el professor s'enfronta a un judici que començarà aquest mes de setembre a banda de pagar una multa i una indemnització, així com una possible inhabilitació. Des de la Conselleria encara no s'ha confirmat si s'ha obert un expedient al docent.