Dani Alves ha passat la seva primera nit entre reixes. El futbolista va ingressar a Brians 1 aquest divendres al vespre, després d’hores als calabossos i de declarar davant la jutgessa, que va decretar el seu ingrés a presó preventiva i sense fiança. Al Departament d’Ingressos del centre penitenciari ja l’estaven esperant. Li van fer la tradicional presa d’empremtes i fotografies que fan a tots els reclusos que arriben per primera vegada. Tot i ser un important i famós futbolista, el tracte que va rebre va ser el mateix que el dels altres tres detinguts que van ingressar en aquesta presó del Baix Llobregat al voltant d’aquelles hores.

 

Els funcionaris li van oferir un lot penitenciari perquè es pogués canviar de roba. Encara portava posada la mateixa que tenia en entrar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a primera hora del matí, i no tenia cap recanvi fins que no li portés algun familiar. Se’l va escorcollar i se li va fer una revisió mèdica, que va corroborar el seu perfecte estat de salut. Segons explica La Vanguardia, li van oferir una pastilla per dormir, però la va refusar. Tampoc va voler fer la trucada telefònica de rigor que permeten als reclusos que acaben d’ingressar, ja que no recordava cap número de telèfon i no tenia el seu mòbil per buscar-lo.

Dani Alves passa la nit abatut, callat i sense ganes de menjar

Els funcionaris li van donar un llibre i una ampolla d’aigua perquè passés la nit. Ho ha fet en una cel·la individual amb una finestra cap a l’exterior. Li van portar el sopar, però pràcticament no va menjar res. El futbolista estava molt afectat anímicament, abatut, capcot i no tenia ganes de parlar amb ningú. Amb prou feines deia alguna paraula i la deia en veu baixa i amb educació. No està previst que tingui contacte amb cap altre reclús mentre estigui al pavelló d’ingressos. No seran gaires dies fins que el destinin a un altre mòdul.

detencio dani alves
Dani Alves dins el furgó dels Mossos d'Esquadra camí a Brians 1. Foto: Quique García / EFE

Durant aquest període rebrà la visita d’educadors de la presó, un jurista i un psicòleg. Segons detalla El Períodico, no rebrà la visita de l’assistent social com passa amb molts presos, ja que s’acostuma a fer només en casos de reclusos que vinguin d’una família desestructurada. Li explicaran com funciona tot dins el centre penitenciari i l’avaluaran per saber a quin mòdul el destinen, segurament un dels menys conflictius. La notícia de la seva arribada a Brians 1 ha corregut com la pólvora entre els altres reclusos i ha generat una gran expectació.