Dani Alves ha estat acomiadat pel seu club, el Pumas de la UNAM de Mèxic, després d'entrar en presó preventiva per agredir sexualment una noia de 23 anys a la discoteca Sutton de Barcelona la matinada del 30 al 31 de desembre de 2022. Pocs minuts després que el jutge decretés el seu empresonament, el club mexicà ha emès un comunicat en què anunciava "accions i sancions contundents, segons es troben establertes en el contracte laboral que es té signat amb l'esportista, així com en el Reglament Intern de Treball". Al cap de poques hores, ha anunciat que rescindia el contracte que el vinculava amb el futbolista fins al 30 de juny de 2023 i el feia fora del club.

En conèixer-se l'ingrés a presó de Dani Alves, la lliga mexicana també ha emès un comunicat en què assegurava estar pendent de l'evolució del cas i de la situació legal del jugador per determinar la seva participació en la Liga MX. A través de les xarxes socials, molts seguidors del futbol mexicà han demanat l'acomiadament del futbolista de 39 anys per aquests comportaments. També els seguidors de Pumas de la UNAM, un històric club que  representa a la Universidad Autónoma de México, una de les més importants d'Amèrica Llatina.

Una etapa curta de Dani Alves a Mèxic

L'etapa de Dani Alves a Mèxic només haurà durat sis mesos. El futbolista brasiler va signar pel Pumas de la UNAM el passat mes de juliol de 2022 com un fixatge estel·lar, després de donar per finalitzada la seva segona etapa al Futbol Club Barcelona. Fins ara, al país americà havia estat molt discutit per l'alt salari que tenia i pel poc rendiment que estava donant. El seu equip va ocupar la 16a plaça al torneig Apertura, molt lluny de les places capdavanteres on se suposava que havia d'estar. El seu últim partit amb el club va ser el 8 de gener, l'únic després de disputar el Mundial de Qatar 2022 amb el Brasil. Als seus gairebé 40 anys, sense equip i empresonat per una agressió sexual, tot sembla indicar la carrera futbolística de Dani Alves ha arribat al seu punt final.