El que va passar al lavabo de la zona VIP de la discoteca Sutton de Barcelona la matinada del 30 al 31 de desembre de 2022, entre el futbolista Dani Alves i una noia de 23 anys que acabava de conèixer, només ho saben ells dos. Les imatges de les càmeres de seguretat no ho van gravar. Ara bé, les versions que donen tots dos són diametralment oposades. Si Alves nega conèixer la noia, la jove assegura que el brasiler de 39 anys la va atacar, la va retenir al lavabo, la va colpejar, la va obligar a fer-li una fel·lació i finalment la va penetrar, arribant a ejacular. El que està clar és que, tal com ha ordenat la jutgessa del 15 de Barcelona, avui l’exjugador del FC Barcelona i actual jugador del Pumas de Mèxic dormirà a la presó. La investigació dels Mossos, les contradiccions d’Alves i el risc de fugida així ho han motivat.

Alves es contradiu en la seva 

Les contradiccions en les quals ha entrat el futbolista, durant l’interrogatori dels Mossos d’Esquadra, aquest matí a la comissaria de les Corts, on hi ha la base de la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS), i també, ja arrestat, en seu judicial, han empès a la jutgessa a ordenar aquesta presó provisional, comunicada i sense fiança. A més de les contradiccions durant el seu relat, cal també sumar-hi dos detalls més, segons han explicat fonts al cas de la investigació, les contradiccions d’un amic d’Alves, que també ha estat citat avui, i la minuciosa investigació que han fet les investigadores dels Mossos d’Esquadra.

 

Restes biològiques i empremtes d’Alves al lavabo

Segons s’ha pogut saber, la policia va trobar restes biològiques al lavabo on, presumptament, es va cometre l’agressió sexual. També han pogut aïllar, de la zona dels fets, les empremtes dactilars de la jove i també del futbolista. A més, i segons també apunten fonts de la investigació, els informes mèdics aportats per la víctima en la denúncia, també són compatibles amb les lesions que ha denunciat la noia. 

En la seva declaració davant de la titular del 15 de Barcelona, la jove, que va avisar dels fets al personal de seguretat de la sala i després va oferir testimoni als Mossos abans de ser traslladada a l’Hospital Clínic, ha ratificat la denúncia. Una explicació molt sòlida, asseguren fonts judicials. I idèntica a la versió que va donar a la denúncia del dia 2 de febrer en una comissaria de la policia catalana. 

dani alves
Imatge de Dani Alves amb la samarreta de Pumas. Foto: EFE

Les càmeres de seguretat de la zona VIP d’aquesta discoteca del carrer de Tuset, a tocar de la Diagonal, només mostren els moments d’abans, quan Alves va conèixer la noia, que anava amb unes amigues, i de després, quan va sortir del lavabo, però igualment la titular de la investigació ha ordenat l’ingrés a presó per les contradiccions en les dues declaracions i també pels informes dels Mossos d’Esquadra. Ell, però, segueix negant els fets.

Alves, ric i en risc de fugida

La jutgessa també ha motivat l’ingrés a presó de Dani Alves a Brians 1 pel risc de fugida -té doble nacionalitat, espanyol-brasiler i no hi ha conveni d’extradició amb el Brasil, en cas de necessitar-lo haver de reclamar- i també per la impossibilitat de posar-li una fiança que pugui ser prou abundant pel futbolista, que és multimilionari després d’haver militat en equips de futbol de nivell mundial. La pena de presó a la qual s’enfronta, si es confirmen els fets, podria arribar als 12 anys. Sigui com sigui, investigat per un presumpte delicte d’agressió sexual greu, avui dormirà a la presó de Brians 1, on ja ha ingressat al voltant de les set de la tarda. 

 

El futbolista ha entrat a la presó del Baix Llobregat on habitualment ingressen els presos preventius i estarà, entre 15 dies i un mes, al mòdul d’ingressos, una zona de la presó on, per les persones que mai han estat en un centre penitenciari, reben la instrucció de com funciona, el reglament i també fan una primera adequació. Ja ha estat fotografiat, li han pres les empremtes dactilars i podrà sopar.