L’exjugador del FC Barcelona Dani Alves entrarà a presó. Els Mossos d’Esquadra l’havien citat aquest matí de divendres i ha quedat detingut, acusat d’un delicte d’agressió sexual denunciat per una noia de 23 anys, durant les vacances de Nadal —la nit del 30 al 31 de desembre passat—, a la discoteca Sutton de Barcelona. Els investigadors de la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) de la policia catalana l’han interrogat —tot i que no ha transcendit què ha dit— i ha estat arrestat. Ara, lluny de Catalunya, el futbolista de gairebé 40 anys juga al Pumas de Mèxic de migcampista.

Després de ser arrestat, en un vehicle policial, Alves ha estat traslladat a la Ciutat de la Justícia, on ha estat rebut pel jutge que porta el cas. La detenció s’ha fet oficial a les deu del matí, i cap a la una del migdia, després d’estar als calabossos de la Ciutat de la Justícia, ha passat a disposició del jutjat d’instrucció 15, que finalment ha acordat enviar-lo a presó, una decisió que s’ha conegut pocs minuts abans de les sis de la tarda. El jutge que investiga aquesta presumpta agressió sexual ha acordat el seu ingrés a presó sense fiança. El jutge ha optat per enviar a presó el futbolista, donant la raó a la petició que havia fet la Fiscalia i la defensa de la noia, que era la de presó provisional sense fiança, pel seu suposat risc de fugida de l'estat espanyol.

La denúncia contra Alves: agressió sexual a la discoteca Sutton

Segons consta a la denúncia que la jove, de 23 anys, va presentar contra l’exfutbolista del FC Barcelona, que recentment havia tornat de Qatar, on va jugar amb el Brasil el Mundial, Dani Alves li va fer tocaments per sota de la roba en un dels lavabos de la zona VIP de la discoteca de Barcelona, sense que ella ho consentís, i la va agredir sexualment. La víctima va informar dels fets al personal de seguretat de la sala, que van alertar els Mossos. La policia catalana va escoltar la declaració de la jove i va obrir diligències informatives, a l’espera de la denúncia, i van traslladar-la a l’Hospital Clínic, tal com marca el protocol.

EuropaPress 4935967 jugador futbol dani alves sale detenido coche policial acudir declarar
Dani Alves, detingut a Barcelona: imatge del cotxe que l'ha traslladat cap als jutjats / Europa Press

Dies després, el 2 de gener, va presentar una denúncia en una comissaria dels Mossos. La policia catalana va traslladar la investigació a la UCAS, que és la unitat central que investiga agressions sexuals d’agressor desconegut o agressions de complicada investigació. L’atestat dels Mossos ha recollit la declaració de la dona i també, si l’ha fet, la declaració del futbolista —que assegura que no la coneix de res i ha negat els fets—, i altres detalls i indicis que poden haver recollit durant els gairebé 20 dies que ha durat la investigació que ha liderat aquesta unitat especial de la policia catalana.

Les diligències policials i judicials ara continuaran, tot i que amb el futbolista empresonat, per aclarir els fets i poder arribar, si així ho creu oportú el titular del jutjat d'instrucció 15 de Barcelona, al judici contra Dani Alves per agressió sexual. Alhora, també s'haurà d'aclarir què ha motivat la citació davant dels Mossos, la detenció i la ràpida posada a disposició del jutge del futbolista brasiler. En menys de sis hores ha estat arrestat, entregat al jutge i enviat a presó; una situació que no és gens habitual en les detencions que fan els Mossos d'Esquadra per aquesta tipologia de delictes o altres.

 

Lluny del futbol europeu

La segona etapa al FC Barcelona de Dani Alves es va tancar a final de la temporada 2021/2022. Fitxat com un revulsiu per a un Barça, liderat per Xavi, que no aixecava el cap, el brasiler va signar alguns partits interessants contra el Madrid i l’Atlètic, però no va servir per tancar una temporada desastrosa per als blaugrana. Quan es va acabar la Lliga, el defensa no va renovar. A l’inici d’aquesta temporada va fitxar pel Pumas.