El Departament de Seguretat del País Basc confirma l'ingrés a presó del presumpte assassí en sèrie de gais de Bilbao, Nelson David. El sospitós d'haver comès quatre assassins d'homes homosexuals ha passat a disposició judicial aquest mateix dissabte a primera hora del matí. El jutjat de guàrdia ha decretat el seu ingrés immediat a la presó.

El presumpte autor de fins a quatre assassins es va lliurar voluntàriament a l'Ertzaina dijous passat, després que una foto mostrant la seva cara sortís a la llum i aparegués en tots els mitjans de comunicació i xarxes socials. Sobre ell hi havia una ordre de detenció interposada el mes de desembre de 2021.

L'ingrés a la presó ha estat immediat

El jutge de guàrdia ha decretat l'ingrés immediat a presó del sospitós per les morts de quatre homes homosexuals a Bilbao. Cap a les 10 del matí les autoritats han traslladat l'investigat des de la comissaria fins als jutjats de Bilbao, on el jutge de guàrdia ha decretat la seva entrada a la presó de Basauri (Biscaia), tal com ha avançat Ràdio Televisió Espanyola.

L'Ertzaina el vincula amb sis possibles crims

La policia basca ha elevat fins i tot a sis els casos amb els quals, presumptament, estaria relacionat Nelson David, motiu pel qual l'han mantingut detingut des de dijous passat. L'Ertzaina investiga un presumpte assassinat, del qual existeix una prova acreditada toxicològicament, i dos casos de presumptes intents d'assassinat. A aquests tres casos se sumen les tres morts que ja s'estaven investigant, fent així un total de sis casos.

Segons les investigacions, l'investigat utilitzava sempre el mateix modus operandi: sota el fals nom de Carlos, utilitzava aplicacions de cites per a homes homosexuals, concretament Grindr i Wapo, per trobar les seves víctimes. Fingint un fals interès amorós, el presumpte assassí aconseguia una trobada física a les cases de les seves víctimes. Una vegada allà, les drogava amb èxtasi líquid i aprofitava els efectes de la substància per sostreure'ls les claus de les seves targetes de crèdit, així com les d'accés als seus comptes bancaris. Finalment, el sospitós presumptament deixava morir les seves víctimes, o bé les asfixiava fins a donar-los mort. Dies després, feia servir les dades de les víctimes per robar-los els diners dels seus comptes bancaris.

Fins ara, moltes de les morts aparentaven una causa natural i l'Ertzaina les va qualificar com a tal. Són aquests els casos que s'estan investigant actualment com a possibles assassinats perpetrats presumptament per Nelson David. L'homicidi que investiga l'Ertzaina, i del qual té proves toxicològiques, és el d'un home de quaranta-tres anys. La família de la víctima va denunciar dies després de la seva mort que algú havia buidat els seus comptes bancaris. Alhora, recentment es va conèixer el testimoni d'una víctima del presumpte assassí que va ser agredida a casa seva, on el sospitós va oblidar la seva motxilla en fugir.

El sospitós es va lliurar voluntàriament

El jove, un colombià de vint-i-cinc anys, es va lliurar de forma voluntària a la comissaria de l'Ertzaina a Irun després de veure que centenars de mitjans de comunicació difonien una imatge revelant el seu rostre. El sospitós es va mostrar obert a col·laborar amb la investigació de l'Ertzaina, si bé va negar qualsevol implicació amb els assassinats.

El dia d'ahir, l'Ertzaina va efectuar un registre del pis del detingut, situat a Irun, on l'investigat també treballava i feia vida aparentment normal amb la seva parella.