El principal sospitós d'haver comès els assassinats en sèrie d'homes homosexuals a Bilbao, Nelson David, va entregar-se a les dependències de l'Ertzaintza el passat dijous al vespre. El presumpte assassí va negar qualsevol implicació amb els crims, però es mostrava disposat a col·laborar en la investigació. 

Poques hores abans, la policia havia fet pública una imatge on es mostrava la seva cara, la qual va ser difosa ràpidament a les xarxes socials i als mitjans de comunicació. Després que el jove s'entregués de forma voluntària, han sortit a la llum alguns dels detalls de la seva vida privada: una vida aparentment normal, amb novia i feina estable, que contrasta amb els crims en sèrie d'homes homosexuals pels quals l'investiguen. 

El sospitós duia una vida normal

Nelson David, a qui els seus familiars anomenaven David, és un jove colombià de vint-i-cinc anys amb un estil de vida molt normal. Residia en un pis situat a la localitat d'Irún (Guipúscoa, País Basc) des del mes de febrer i treballava en una polleria. També mantenia una relació sentimental  des de l'estiu de l'any 2021 amb una jove de divuit anys, segons ha explicat la sogra de l'investigat en una entrevista a El Confindencial. Tal com declara la dona al mitjà, tant ella com la seva filla, la parella de Nelson, confien en la seva innocència i no creuen en la doble vida de l'investigat. De fet, la sogra de l'investigat detalla en l'entrevista que el jove, en veure la seva cara per la televisió, li va trucar per demanar-li consell sobre què fer, assegurant en tot moment la seva innocència. La seva sogra va animar-lo a acudir a la policia i, segons detalla, ell no va dubtar a fer-ho. 

La doble vida del presumpte assassí en sèrie d'homosexuals

El testimoni de la sogra de Nelson David contrasta amb els crims dels quals sospiten que n'és el presumpte autor. L'investigat, malgrat tenir una feina estable, un pis i una companya sentimental, duia una doble vida.  Presumptament, Nelson David utilitzava aplicacions populars entre la comunitat homosexual, entre elles Grindr i Wapo per a quedar amb homes sexuals. L'investigat, sota el fals nom de "Carlos", mostrava interès romàntic per les seves víctimes i, un cop aconseguia una cita física, les drogava amb èxtasi líquid. Mentre els homes es trobaven sota els efectes d'aquesta droga, el presumpte assassí Nelson David els robava les pertinences i les contrasenyes dels comptes bancaris. Després, presumptament els asfixiava fins a la mort. 

Investiguen a Nelson com a presumpte autor de fins a vuit assassinats

Ja fa mesos que sobre David Nelson pesa una ordre de detenció, ja que les investigacions van iniciar-se poc després que una víctima sobrevisqués al presumpte assassí i denunciés els fets el passat mes de desembre. Presumptament, Nelson David estava asfixiant al supervivent quan aquest es va despertar i va començar a cridar; ell, per no ser descobert, va fugir deixant enrere la seva motxilla amb l'èxtasi líquid i la seva documentació. La policia ja es trobava investigant un dels crims que presumptament hauria comès Nelson, perquè els familiars d'una de les víctimes mortals van denunciar que dies després de la mort algú havia buidat els comptes bancaris. Va ser aleshores quan l'Ertzaintza va relacionar la denúncia del supervivent amb quatre morts que, malgrat aparentar ser naturals, s'havien produït en les mateixes condicions. Amb la documentació del sospitós, la policia va poder donar l'ordre de detenció. 

La policia basca investiga també quatre morts més produïdes en les mateixes circumstàncies que, de la mateixa manera que amb les anteriors, en un primer moment van considerar-se "morts naturals". No obstant això, atribuir aquestes morts a l'investigat és encara més complicat, ja que en considerar-se naturals i haver succeït temps enrere, els cossos no es poden sotmetre a una doble autòpsia. En cas que es confirmés la relació, el presumpte assassí hauria posat fi a la vida de vuit persones, i s'investiga si podria haver actuat en altres comunitats autònomes