Els cossos de seguretat bascos han identificat el presumpte assassí en sèrie d'homosexuals de Bilbao. L'individu respon al nom de Nelson David, té vint-cinc anys i aquesta seria la seva cara. 

L'individu té una ordre de detenció per part del jutjat de Bilbao. El mateix jutjat sospita que és l'autor de quatre assassinats, però les investigacions apunten que les víctimes podrien ascendir a vuit persones. El sospitós també compta amb antecedents per delictes d'estafa a la Comunitat de Madrid i al País Valencià. 

El seu nom real és Nelson David, i no pas "Carlos"

L'Ertzaintza ha revelat dades clau per a la identificació del presumpte autor de quatre assassinats d'homes homosexuals. L'individu respon al nom de Nelson David Moreno Bolaños, té vint-i-cinc anys i prové de Colòmbia. 

La policia basca sospita que Nelson David és el presumpte responsable de la mort de quatre homes homosexuals, als quals enganyava, robava i deixava morir després d'intoxicar-los amb èxtasi líquid. L'Ertzaintza sospita que podria ser l'autor de quatre assassinats més que presentaven les mateixes característiques. En cas de confirmar-se, el presumpte assassí Nelson David hauria posat fi a la vida de vuit persones homosexuals

L'assassí sempre utilitzava el mateix "modus operandi"

El presumpte assassí utilitzava sempre la mateixa estratègia per a cometre els crims. Primerament, l'individu es creava un perfil sota el nom de "Carlos" a les dues xarxes socials més usades entre els homosexuals, Grindr i Wapo. Fingint un fals interès pels homes amb qui xatejava, aconseguia quedar amb ells a les seves pròpies cases. Després, els drogava amb èxtasi líquid i, aprofitant el seu estat, els robava les contrasenyes i l'accés als seus comptes bancaris. Finalment, els deixava morir intoxicats per la substància.  

La investigació es va iniciar el mes d'octubre de 2021 arran de la mort en estranyes circumstàncies d'un home de quaranta-tres anys. Les morts aparentaven ser naturals, causades per una aturada cardíaca. No obstant això, quan la família de la víctima de 43 anys va denunciar que algú li havia buidat els comptes bancaris, l'Ertzaintza va obrir una investigació i va relacionar aquell cas amb tres més, que havien succeït en les mateixes circumstàncies. 

Un descuit va delatar l'assassí 

Tal com explicàvem a ElCaso.cat, va ser un descuit del mateix assassí el que va fer que es delatés. En un intent d'assassinat, mentre estrangulava la seva víctima, aquesta va despertar-se i va començar a cridar, fet que va alertar els veïns. L'individu va sortir corrents perquè no l'enxampessin, però va cometre un error: va descuidar-se la motxilla. Dins la bossa, la policia va trobar els documents d'identificació de l'agressor, així com la droga que feia servir per matar les seves víctimes.