Un descuit ha delatat l'assassí d'homosexuals en sèrie de Bilbao (Biscaia). Una de les seves víctimes que va sobreviure ha explicat com aquest jove el va intentar estrangular. Va començar a cridar demanant ajuda i llavors va fugir, però va cometre un error molt gran: amb les presses, es va deixar la motxilla amb la seva documentació i la droga amb la qual anul·lava les víctimes.

La víctima va conèixer aquest presumpte assassí a través de l'aplicació de cites Wapo. Segons el seu testimoni, ja havien quedat anteriorment per tenir sexe. El dia que el va intentar matar, estaven prenent una beguda a casa de la víctima quan, de cop i volta, se li va llançar a sobre i el va començar a estrangular. Els veïns van sentir els seus crits d'auxili i va ser llavors quan l'agressor, preocupat per si l'enxampaven, va fugir de casa. 

L'assassí es deixa la motxilla a casa de la víctima amb documents i droga

Aquest home, que es fa dir Carlos en aquesta aplicació de cites, va cometre un error que el va delatar: es va deixar la motxilla a casa de la víctima i al seu interior hi havia documentació personal i èxtasi líquid, la droga amb la qual, presumptament, sotmetia les víctimes, segons explica el diari basc El Correo.

El testimoni del supervivent, clau per saber qui és el presumpte autor dels fets

La denúncia i el testimoni d'aquest home ha estat determinant per poder identificar l'assassí d'homosexuals, que s'ha convertit en el criminal més buscat del País Basc. L'Ertzaintza li atribueix fins a vuit assassinats, quatre dels quals estan judicialitzats i altres quatre investigats. Així i tot, no descarten que hi hagi més víctimes d'aquest assassí en sèrie que, tot i que ja el tenen identificat, encara no l'han aconseguit localitzar i detenir.

El mòbil del crim és econòmic

Els agents treballen amb la hipòtesi que el mòbil del crim és econòmic, ja que drogava a les víctimes per aconseguir que li diguessin les claus dels seus comptes bancaris i, un cop les aconseguia, els matava. No obstant això, ho feia de tal manera que semblés una mort natural i per això mateix han tardat tant a descobrir els crims. 

A l'aplicació de cites es fa dir Carlos i té entre 20 i 30 anys

El cas es troba sota secret de sumari i és molt complicat saber com avança la investigació. Així i tot, segons expliquen els mitjans bascos, el presumpte autor dels fets és un home jove, d'entre 20 i 30 anys, de nacionalitat colombiana que a l'aplicació de cites es fa dir Carlos, tot i que aquest podria ser un nom inventat per ocultar la seva veritable identitat.

Té antecedents per delictes d'estafa i comet els crims a la zona del Casco Viejo de Bilbao

Per cometre els crims, queda a casa de les víctimes, totes elles residents a la zona del Casco Viejo de Bilbao. Té antecedents per estafa a la Comunitat de Madrid i al País Valencià. Qualsevol persona que en tingui cap pista, que immediatament es posi en contacte amb l'Ertzaintza, ja que l'estan intentant localitzar per detenir-lo com més aviat millor.