La dona de 62 anys detinguda per haver calat foc aquest dijous en un pis de Vilanova i la Geltrú (Garraf) ha acabat a presó. Així ho ha acordat aquest dilluns el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la capital comarcal de manera provisional i sense fiança. Està acusada d'un incendi a l'immoble on viu que va causar cinc ferits, tots de caràcter lleu. Encara que un d'ells va necessitar ser traslladat a l'hospital de Sant Camil de Sant Pere de Ribes. Les flames van originar-se al celobert de la planta baixa d'un edifici del carrer Muralla, 2 de la ciutat. 

Els Mossos d'Esquadra, que la van detenir al dia següent de l'incendi, el 19 de gener, creuen que la dona va calar-hi foc expressament amb l'ànim d'afectar els veïns de les plantes superiors i no descarten que tingui algun tipus de problema psicològic. En el moment de l'incident, la ja empresonada va quedar-se mirant com cremava l'edifici i va posar-se a riure mentre deia "vull veure com us cremeu vius". Així ho va denunciar una veïna a les xarxes socials, que a més va afegir que aquesta no va ser el primer cop que amenaçava els residents de la primera planta, com va avançar ElCaso.cat. De fet, assegura que l'arrestada tenia vigent una ordre d'allunyament "per coaccions, amenaces de mort i lesions".

Els veïns van salvar-se per l'enginy de llençar un matalàs al carrer des del balcó

La planta baixa cremava i el fum inundava tot l'estret carrer Muralla de Vilanova i la Geltrú. La Policia Local i els Mossos d'Esquadra van arribar al lloc dels fets després de rebre l'avís aquest dijous a la nit, juntament amb els efectius de bombers. Però abans que poguessin realitzar les tasques d'extinció i de rescat, van llençar un matalàs pel balcó fins al carrer i van saltar per fugir de la fumarada asfixiant que pujava i s'introduïa al pis de la primera planta, sense deixar-los respirar. Mentre succeïa tot això, sembla que la dona empresonada va riure i va vanar-se d'ells. Afortunadament, van aconseguir fugir i només van resultar ferits lleus. Quatre van ser atesos in situ pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i un cinquè va ser traslladat a l'hospital de Sant Camil. Ara, pel que sembla, l'arrestada els amenaçava i hauria estat la que va provocar l'incendi, segons creu la policia catalana.