Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona, de 62 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpta autora de l’incendi que aquest dijous al vespre va cremar un habitatge a Vilanova i la Geltrú. El foc es va declarar a la planta baixa d’un edifici i va deixar atrapats els veïns del primer pis, que van haver de llançar un matalàs al carrer i saltar per la finestra davant l’avenç de les flames. Cinc persones van resultar ferides per intoxicació per fum. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, la dona que s’ha detingut ja havia amenaçat de calar foc a l’habitatge anteriorment a causa d’unes diferències veïnals. La detinguda tindria algun tipus de problema psiquiàtric i els afectats no són ocupes.

Cinc persones resulten ferides en l’incendi

Els fets es van produir cap a dos quarts d’onze de la nit al número 2 del carrer de la Muralla de Vilanova i la Geltrú. En rebre l’avís, es van activar sis dotacions dels Bombers de la Generalitat, efectius dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local i tres unitats terrestres del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Abans que arribessin al lloc dels fets, però, els veïns van haver d’actuar pel seu compte per salvar les seves vides com poguessin. El foc que s’havia originat a la planta baixa es va començar a propagar cap a la primera planta, que també es va omplir d’un fum intens que impedia la respiració als veïns que van quedar atrapats.

 

En unes imatges del moment a les quals ha pogut accedir ElCaso.cat, es veu com veïns de la zona s’apropen a l’immoble en veure l’incendi. De la planta baixa de l’edifici surt un immens fum que omple tot l’estret carrer i es comença a ficar per les finestres del primer pis. Els veïns atrapats llencen un matalàs amb una manta a terra per intentar saltar per la finestra i fugir de les flames. Una de les persones atrapades va ajudant a saltar la resta fins que ja ho han fet totes. La majoria anava amb pijama per l'hora en què es va produir. Cinc persones van resultar ferides per intoxicació de fum. Tres van ser donades d'alta 'in situ', mentre les altres dues van ser traslladades a l'Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes, tot i que no revesteixen gravetat.