Angoixant fugida d'un incendi en un pis a Vilanova i la Geltrú (Garraf). La planta baixa d'una casa ha cremat i ha deixat diverses persones atrapades al primer pis. La Policia Local i els Mossos d'Esquadra han arribat al lloc dels fets després de rebre l'avís aquest dijous a la nit i poc després els efectius de bombers. Però abans de poder fer les tasques necessàries de rescat i extinció, aquests veïns han tirat pel dret i han llençat un matalàs pel balcó fins al carrer i han saltat per fugir del fum que pujava i inundava tota la primera planta i les flames que es propagaven per dins. Així es pot veure en un vídeo al qual ha tingut accés ElCaso.cat. No obstant això, fonts de bombers confirmen que l'incendi s'ha produït al carrer Muralla, 2 de la capital comarcal, tot i que no hi hauria constància oficial d'aquesta acció per part dels inquilins.

 

Cinc persones ferides per inhalació de fum

En l'enregistrament es pot observar com diversos veïns de la zona i vianants es paren prop de l'edifici de planta baixa i un primer pis, d'on surt un immens fum gris que inunda l'estret carrer Muralla. Comença a entrar pel balcó i ells decideixen llençar el matalàs a terra amb una manta. Poc després una de les persones atrapades va agafant primer una persona, després una altra i les va ajudant a saltar. La majoria anaven ja en pijama, atesa l'hora a la qual es van produir els fets.

🔴 ACTUALITZACIÓ: Detinguda una dona per provocar l'incendi per unes disputes veïnals

 

Però tot i l'esperpèntic de les imatges, no hi ha hagut morts ni ferits de gravetat. El foc va originar-se cap a dos quarts d'onze de la nit d'aquest dijous i els bombers van rebre l'avís a les 22.41 hores. Immediatament, s'han traslladat amb sis dotacions i han realitzat les tasques de rescat i extinció. En total hi ha hagut cinc persones afectades per inhalació de fum, tres d'elles han estat donades d'alta in situ i altres dos, que correspondrien a una dona i un nen, van ser traslladades a l'hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes (Garraf) pel Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que va ser allà amb tres unitats terrestres. També van anar-hi amb diferents patrulles els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Vilanova i la Geltrú.