El passat dijous 19 de gener els Mossos d’Esquadra arrestaven una dona de 62 anys acusada d’haver calat foc a un pis de Vilanova i la Geltrú. L’incendi es va produir al voltant de les 22:30 de la nit a la planta baixa d’un edifici situat al número 2 del carrer de la Muralla, i es va estendre fins al primer pis des d’on els veïns van haver de saltar per la finestra per salvar la vida. L’incident es va saldar amb cinc ferits per inhalació de fum, i segons les fonts policials la detinguda tindria algun tipus de problema psicològic.

Amenaces de mort als veïns

Una de les veïnes afectades per l’incendi ha denunciat per les xarxes socials que la detinguda es va quedar mirant com cremava l’edifici i que, fins i tot, es va posar a riure mentre deia “vull veure com us cremeu vius”. Segons la mateixa veïna, aquesta no va ser la primera vegada que la dona propinava amenaces d’aquest calibre. De fet, assegura que l’arrestada tenia una ordre d’allunyament “per coaccions, per amenaces de mort i per lesions”.

Les persones que eren a l’interior del pis afectat per l’incendi van haver de llençar un matalàs per la finestra abans de saltar ells mateixos per tal d’escapar de les flames, ja que havien quedat atrapats dintre. A l’avís van acudir sis dotacions de Bombers, diversos efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional, així com tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

En arribar al lloc de l’incendi, les víctimes ja havien aconseguit sortir de l’immoble. Els sanitaris van atendre ràpidament als ferits. Tres d’ells van poder rebre l’alta in situ, i els altres dos van ser traslladats a l’Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes, però no es tem per la seva vida. Els Mossos van poder detenir a la presumpta autora de l’incendi, qui va ser traslladada a dependències policials.