La magistrada del jutjat de Falset ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per a Luca George, el noi de 24 anys detingut en relació amb l'assassinat de la Marina, la jove que va aparèixer morta en un terreny agrícola de Móra la Nova dijous passat. Davant la jutgessa, el detingut, com ja havia fet en seu policial, s'ha acollit al seu dret a no declarar i no ha volgut explicar res en relació amb la possible autoria del crim. La causa segueix oberta i l'home està acusat de ser el presumpte autor d'un assassinat. No s'han trobat indicis que apuntin que la noia patís una agressió sexual. La magistrada ha decretat secret parcial de la causa.

La investigació segueix oberta

Els investigadors segueixen treballant per trobar proves que incriminin Luca George en l'assassinat. Després de registrar el seu domicili, l'equip de forenses dels Mossos d'Esquadra hauran d'escorcollar el cotxe del detingut per trobar mostres biològiques que puguin confirmar que és l'escenari on van tenir lloc els fets, tal com sospiten els investigadors. La principal hipòtesi és que la noia va pujar en aquest cotxe en sortir de la feina, per causes que encara es desconeixen, i s'hauria produït una discussió entre tots dos que hauria acabat amb la mort de la noia, després que ella s'hagués intentat defensar.

El presumpte mòbil del crim estaria en la relació sexoafectiva que mantenien la Marina i el Luca. Els Mossos els defineixen com a "amics", però la família de la víctima assegura que havien mantingut una relació sentimental. Actualment, la noia havia començat a sortir amb un altre noi i hauria volgut distanciar-se del Luca, però ell no s'ho hauria pres bé. Des de la policia catalana no ho cataloguen com a un crim masclista perquè no existia una relació de parella entre els dos com exigeix el Codi Penal, tot i que la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, sí que apunta al fet que és un feminicidi malgrat el que diu la legislació vigent.

Garcia recorda la seva veïna estimada

El poble de Garcia, a la Ribera d'Ebre, on vivia la Marina està completament commocionat per la notícia del seu assassinat. Aquest divendres a la tarda, unes 500 persones es van reunir davant l'ajuntament per plorar-la i recordar-la amb un emotiu minut de silenci seguit d'un fort aplaudiment. L'alcaldessa del municipi, Blanca López, va voler agrair les mostres de suport en nom de la família i va assegurar que es tracta d'un cop molt dur per a tota la població i la comarca.