La Ribera d'Ebre s'ha llevat avui encara en xoc. Una noia de 24 anys, veïna de Garcia, va ser assassinada la nit de dimecres a dijous a Móra la Nova. La Marina, de 24 anys, va ser trobada morta al voral de l'antiga carretera nacional a un quart de nou del matí d'aquest dijous, quan va ser descoberta per un pagès. La noia feia hores que hauria d'haver tornat després d’acabar el seu torn de feina en una residència de la localitat, però no ho va fer. La seva germana gran va denunciar la desaparició a la comissaria dels Mossos passada la mitjanit i a primera hora del matí el malson es va confirmar. La noia estava morta.

 

La denúncia de la família ja apuntava que la jove tenia una relació amb un noi, la seva parella, des de feia poc temps, però que també havia mantingut una relació, feia temps, amb un altre jove, un noi de Móra d'Ebre, de 24 anys, nacionalitat romanesa i conegut com a Luca George. Els Mossos va ser el primer que van interrogar i no va acceptar el crim, però quan van confirmar que el cos trobat era el de la jove Marina, va quedar detingut. Els Mossos creuen que es tracta de l'assassí de la jove de Garcia; no en tenen cap dubte, i serà presentat així, acusat de l'homicidi, davant del jutge de guàrdia de Falset aquest dissabte, abans que s'esgotin les 72 hores que tenen els investigadors. 

Antecedents per delictes sexuals

En Luca George, tot i tenir nacionalitat romanesa, fa anys que viu a la capital de la Ribera d'Ebre. Va ser escolaritzat aquí i ara treballava en una empresa de la zona. Abans d'aquest crim, però, ja havia tingut problemes amb la justícia. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l’home té dos antecedents per delictes d’agressió sexual. 

El que encara és ara un misteri és què va motivar el crim. El secret de sumari impedeix conèixer més detalls dels fets. La policia, però, no ho relaciona amb un delicte de violència de gènere. Tot i que la família de la Marina assegura que els dos van mantenir una relació de parella, les investigacions fetes pels Mossos creuen que mai van tenir una relació de parella, tot i haver mantingut relacions sexuals, i que, per tant, segons el Codi Penal, no ho poden tractar com un cas d'aquest tipus. 

Els Mossos al lloc on s'ha trobat el cadàver de la Marina / ANNA FERRÀS - ACN
Els Mossos al lloc on s'ha trobat el cadàver de la Marina / ANNA FERRÀS - ACN

Amb tot, però, a falta que avancin les investigacions, i tenint en compte els antecedents de l’home i que hi havia hagut una relació sexoafectiva entre els dos, els investigadors tenen clar que alguna motivació personal i sexual hi ha en el cruel crim de la Marina. Les diligències que durant aquest divendres practicaran els investigadors de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de les Terres de l’Ebre serà clau per aclarir què va passar i poder oferir una versió dels fets més detallada al jutge que haurà de decidir el futur del Luca

Garcia està de dol

Tot i que des de primera hora que els veïns de Garcia, a sis minuts en cotxe de Móra, sospitaven que el cadàver que havien trobat els Mossos d’Esquadra era el de la Marina, fins que judicialment no es va fer oficial no es va voler condemnar els fets. Tothom esperava que no fos la Marina. Aquest divendres a les set de la tarda està convocada una concentració de rebuig a aquest nou feminicidi a Catalunya amb un minut de silenci. El consistori de Garcia també ha decretat tres dies de dol per recordar la jove veïna del municipi.