Luca George, el jove de 24 detingut acusat d’haver assassinat la jove Marina R.B. a Móra la Nova no vol explicar res als Mossos d’Esquadra. Aquest divendres al matí ha estat interrogat per la policia catalana, pels investigadors de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de les Terres de l’Ebre, per aclarir la seva relació amb el crim. Assistit pel seu advocat, el sospitós no ha volgut explicar res i s’ha acollit al seu dret a no declarar. Sí que ha parlat amb el seu lletrat, un advocat d’ofici, tot i que no ha transcendit què li ha dit. 

Els agents de la comissaria de Móra d’Ebre no van tenir gaires dubtes en enfocar la seva investigació contra el jove de nacionalitat romanesa. Com a mínim, que s’hagin conegut fins ara, l’home havia estat relacionat amb dos altres delictes sexuals, un a Salou i un altre a la mateixa comarca, a la Ribera d’Ebre. Havia arribat a estar detingut, però no va ingressar a presó

La família de la Marina, que viuen pares i germana a Garcia, quan van presentar la denúncia per desaparició ja van referenciar aquest noi, amb qui la jove havia mantingut una relació sexoafectiva. El van cridar a comissaria i ell va anar-hi, i allà el van tenir fins que quan es va confirmar que el cos trobat al voral de l’antiga carretera nacional era el de la Marina, va quedar detingut

La Marina es va intentar defensar

L’advocat que l’havia assistit en les dues altres causes per delictes contra la llibertat sexual, en saber que era un homicidi, i en ser del mateix poble, va declinar portar-ne la defensa, que la va assumir un lletrat d’ofici. Ja amb el nou advocat, el jove va ser traslladat al seu domicili, on viu amb la seva família, i s’hi va fer un escorcoll i proves lumíniques. La policia no creu que el lloc del crim sigui casa d’ell, però saben que entre que va ser descobert el cadàver i que ell va tornar a casa, allà mateix, es va poder desfer de la roba que portava en el moment del crim.

Els fets, els investigadors, i segons ha pogut saber ElCaso.cat tot i el secret de sumari, es van produir al cotxe d’ell, on la noia va pujar en sortir de la feina i on, per causes que s’hauran d’aclarir quan avanci la investigació, va iniciar una discussió que va acabar amb una baralla i finalment, la mort de la noia. La Marina presenta signes d’haver-se defensat de les primeres agressions que va rebre per part, presumptament, del Luca George. També segons les primeres informacions, no consta que, abans del crim, el detingut agredís sexualment la Marina si bé les proves forenses ho hauran de confirmar. Després, la va abandonar i va escapar.

Els Mossos d’Esquadra tenen el vehicle on sospiten que es va produir el crim i també el cotxe de la noia, que estava aparcat davant de la residència on treballava, a Móra la Nova, i que va ser el que va fer encendre totes les alarmes a la germana gran, l’Andrea, quan va tornar de treballar i no va poder localitzar la seva germana petita.

crim mora la nova
El lloc on es va trobar el cadàver de la Marina. / Foto: Anna Ferràs / ACN

El mòbil? La relació sexoafectiva entre els dos

Un dels mòbils que té sobre la taula la policia és que la Marina, que havia iniciat una relació sentimental amb un altre noi, volia refredar la relació amb en Luca George -a qui els Mossos qualifiquen “d’amic” però que la família d’ella creu que havien tingut una relació sentimental. Tot i que cap dels investigadors que porten el cas no amaga que el crim està relacionat amb la relació sexoafectiva que tenien els dos, no ho tracten com un homicidi de violència de gènere per la falta de relació de parella entre els dos individus, tal com marca i exigeix el Codi Penal.

Aquest divendres el detingut tornarà a dormir a la comissaria de Móra d’Ebre i s’espera que dissabte o diumenge sigui entregat al jutge de guàrdia de Falset, on pertoca per partit judicial, i serà qui decideixi si ingressa a presó o queda en llibertat amb càrrecs. 

Minut de silenci

Aquest mateix divendres Garcia recordarà la seva veïna de 24 anys amb un minut de silenci davant de l’Ajuntament a les set del vespre. El consistori ha decretat tres dies de dol.