Les últimes notícies sobre la recerca de l'Anna i Tomàs Gimeno no són bones. Després de trobar-se el cadàver de l'Olivia, la gran de les nenes de Tenerife, segrestades i assassinades, presumptament, pel seu pare, ara la Guàrdia Civil i Salvament Marítim treballen per trobar el pare i la petita. El delegat del govern espanyol a Canàries, Anselmo Pestana, creu que les possibilitats que hi ha de trobar al mar a les dues persones són "remotes".

En una entrevista a Cope Canàries, Pestana ha dit desconèixer quants dies en concret es quedarà a Tenerife el vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño, després d'anunciar una tercera "pròrroga" aquest dimecres, en la qual va haver-hi "més dificultats" que en les dues anteriors.

No es descarta desplegar l'Armada

La raó, ha explicat, és que l'equip de l'IEO té un "treball retardat" i perquè al robot submarí no tripulat Lirupos 2000 se li està sotmetent a "un estrès important" i és per això que la Guàrdia Civil està treballant en diferents alternatives, com també la intervenció de vaixells de l'Armada de l'exèrcit espanyol.

Niñas desaparecidas Tenerife / EFE

Segueix la recerca de les dues nenes de Tenerife, l'Anna i l'Olivia / EFE

Tot i això, Pestana ha indicat que les probabilitats de "trobar alguna cosa més ja són bastant remotes", tenint en compte que "s'ha pentinat la zona on es creia que era raonable" centrar la recerca, sobre la base del geoposicionament del mòbil de Tomás Gimeno la nit del 27 al 28 d'abril, el darrer dia que van ser vistes les dues criatures.

Aclarir el cas de l'assassinat de les dues nenes de Tenerife

Trobar els cadàvers de l'Anna i del Tomàs és important per aclarir tota la història i saber què va passar des del moment que van desaparèixer les nenes. La Guàrdia Civil, que són els encarregats d'investigar el crim, estan convençuts que la nit del 27 al 28 d'abril Tomàs es va suïcidar després de matar a les dues nenes.

Tots els experts coincideixen en qualificar l'assassinat de l'Anna i l'Olivia com un nou cas de violència vicària, que és la que fa un dels progenitors contra els fills per fer mal a la mare.