El vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño prorroga la seva estada a les Illes Canàries uns dies més per continuar buscant l'Anna, la petita de les nenes de Tenerife, i el seu pare, Tomás Gimeno.

L''Ángeles Alvariño' continuarà buscant l'Anna i Tomás Gimeno

El vaixell de l'Institut Espanyol d'Oceanografia romandrà a la zona de recerca de Tomás Gimeno i la seva filla Anna, d'un any, "uns dies més", segons han confirmat fonts de la Delegació del Govern a les Canàries.

Paral·lelament, la Guàrdia Civil està realitzant gestions "en l'àmbit civil" per poder disposar de solucions tecnològiques que permetin substituir al vaixell en les tasques de recerca, indiquen les fonts.

Vaixell Ángeles Alvariño nenes Tenerife / EFE

El vaixell Ángeles Alvariño romandrà a Tenerife uns dies més per buscar Anna i Tomás Gimeno / EFE

Està previst que l'Ángeles Alvariño torni pròximament al port de Santa Cruz de Tenerife per fer tasques de manteniment, ja que l'equip que posseeix té "una operativitat limitada per a feines continuades".

Aquest equipament es tracta d'un sonar d'escombrada lateral i d'un robot submarí no tripulat, el Liropus 2000, que van permetre localitzar i rescatar el cadàver de l'Olivia, la més gran de les nenes, a una profunditat d'uns mil metres.

El vaixell oceanogràfic es queda a Tenerife

La cessió del vaixell havia d'haver finalitzat aquest dimecres cap a les set de la tarda, però el delegat del Govern a les Canàries, Anselmo Pestana, ja havia avançat al matí negociacions per a una nova "pròrroga" de l'estada de l'Ángeles Alvariño en aigües de Tenerife.

I ara es confirmen uns dies més de recerca en una cursa contra rellotge per trobar l'Anna, el cadàver de la qual hauria estat en una de les bosses lligades a l'àncora en les quals es va trobar l'Olivia, i a Tomás Gimeno.

Anna i Olivia Tenerife / Instagram

La família demana que no se cessi la recerca fins que totes les zones hagin estat exhaustivament rastrejades amb els recursos submarins / Instagram

Mentrestant, la mare de l'Anna i l'Olivia, Beatriz Zimmerman, ha impulsat una campanya de recollida de firmes a internet per sol·licitar que el vaixell oceanogràfic mantingui el seu suport a les tasques de recerca "fins que totes les zones de les seves possibles ubicacions -de la nena i del pare- estiguin totalment i de forma exhaustiva revisades i així quedi avalat pels investigadors de la Guàrdia Civil".

Petició de la família: "que la recerca no cessi"

"Demanem que la recerca d'Anna i del seu presumpte assassí Tomás Gimeno no cessi per altres motius com puguin ser compromisos de feina, econòmics o tècnics", resa el text de la petició, firmat pel portaveu de la família materna de les nenes, Joaquín Amills, president de SOS Desapareguts.

Tomás Gimeno / El Caso

La troballa del cos o de Tomás Gimeno viu seran clau per a la resolució del cas i per a la família de les nenes de Tenerife / ElCaso

"La família d'Olivia i Anna no podrà tenir pau fins a recuperar el cos de la petita i sobretot el del presumpte assassí, ja que seria un dolor, angoixa i horror afegit en aquest cas a la víctima, que és Beatriz Zimmerman, la remota idea que aquest monstre segueixi amb vida," conclou la nota.

La campanya de recollida de firmes, que es tramita al web Change.org, està dirigida a la Casa reial, a la Presidència del Govern i els ministeris d'Interior, Igualtat i Justícia, a la Direcció General de la Guàrdia Civil, al delegat del Govern a les Canàries, a l'Institut Espanyol d'Oceanografia, als partits polítics i al conjunt de les administracions.