En els últims dies de tasca del vaixell de rescat Ángeles Alvariño, una nova alternativa per buscar l'Anna, la petita de les nenes de Tenerife, i Tomás Gimeno, ha sortit a la llum. Es tracta d'un submarí privat que es diu Piscis ​VI.

El submarí 'Piscis VI', nova alternativa a Tenerife

Un submarí de propietat privada i amb capacitat per operar a una profunditat de fins a 2.180 metres podria ser una alternativa a les tasques que exerceix el vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño en la recerca de Tomás i Anna Gimeno.

Vaixell Ángeles Alvariño Tenerife / EFE

Un submarí de propietat privada anomenat Piscis VI, nova alternativa a l'Ángeles Alvariño en la recerca de Tomás Gimeno i la seva filla Anna / EFE

Així ho ha revelat aquest dijous el president del Cabildo de Tenerife, Pedro Martín, que ha recalcat que aquest submarí, de nom Piscis VI, "no és un aparell d'aficionats", ja que de fet l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO) preveu la seva col·laboració per a diverses campanyes.

Últims dies de l''Ángeles Alvariño'

Martín ha posat èmfasi que pot resultar d'utilitat, bé per col·laborar en la recerca de pare i filla, o bé per substituir "en la mesura possible" la tasca de l'Ángeles Alvariño, que, dotat amb un sonar d'escombrada lateral i un robot no tripulat, va localitzar el cos de l'Olivia, la germana gran, de sis anys, a uns mil metres de profunditat.

Anna Olivia Gimeno Zimmermann Tenerife / Instagram

La recerca se centra a trobar el cos de l'Anna, d'un any, i el de Tomás Gimeno, presumpte assassí de les nenes / Instagram

La Guàrdia Civil ja coneix aquesta opció, ha indicat també el president del Cabildo de Tenerife.

Ara, el propietari del submarí haurà de confirmar si el vehicle ha passat el període de proves a què estava sent sotmès aquests últims mesos i si pot assolir la seva màxima capacitat d'immersió, fins als 2.180 metres de profunditat.

A la recerca de Tomás Gimeno i la petita Anna

Per la seva part, la Delegació de Govern a les Canàries va confirmar ahir dimecres que l'Ángeles Alvariño romandrà a la zona de recerca de Tomás Gimeno i la seva filla Anna "uns dies més" i de què, en paral·lel, la Guàrdia Civil està realitzant gestions "en l'àmbit civil" per poder disposar de solucions tecnològiques que permetin substituir el vaixell en les tasques de recerca.

Tomás Gimeno / Instagram

Tomás Gimeno és el presumpte assassí de les seves filles Anna i Olivia en el que s'emmarca com un cas de violència vicaria / Instagram

Mentrestant, la mare de l'Anna i l'Olivia, Beatriz Zimmerman, ha impulsat una campanya de recollida de firmes a internet per sol·licitar que el vaixell oceanogràfic mantingui el seu suport a les tasques de recerca "fins que totes les zones de les seves possibles ubicacions -de la nena i del pare- estiguin totalment i de forma exhaustiva revisades i així quedi avalat pels investigadors de la Guàrdia Civil".

En menys de 24 hores ja han firmat aquesta petició gairebé 125.000 persones.