Després de descobrir-se en un vídeo que el seu amic Òscar, el principal sospitós, portava dos mòbils a sobre, surt a la llum una altra prova clau en la investigació de l'assassinat de la jove Esther López, trobada morta el 5 de febrer als afores de Traspinedo (Valladolid). El nou fil del qual tirar són fibres de roba sota les ungles de les seves mans. Aquestes mostres van ser lliurades el passat 20 de maig al servei de Criminalística de la Guàrdia Civil (SECRIM) perquè les analitzi i les compari amb la roba que portava el principal sospitós i amb altres fibres trobades al seu xalet.

Van ser els forenses de l'Institut Nacional de Toxicologia els que van trobar les fibres sota les ungles de les dues mans d'Esther López. Ara, serà el departament de Química del SECRIM que les compari amb altres fibres trobades durant el registre que va realitzar la Guàrdia Civil a casa d'Òscar, l'última persona coneguda que va estar amb Esther la nit de la seva mort, el 13 de gener. Es tracta de diverses fibres rescatades pels investigadors en una moqueta, a la cantonada d'una còmoda i al terra de l'habitatge. Les fibres sota les ungles d'Esther també seran comparades al laboratori amb la roba que vestia el principal sospitós, Òscar, la nit de la mort de la jove. Es tracta d'una jaqueta grisa i uns pantalons beix de Zara.

La Policia també compararà les fibres amb la roba d'Esther

A més d'analitzar les fibres del principal sospitós, els investigadors de Criminalística també compararan al laboratori les fibres recollides al xalet d'Òscar amb la mateixa roba que Esther López portava el dia de la seva mort, per evitar qualsevol confusió. Tanmateix, segons el testimoni de l'investigat, ella no va estar a casa seva aquella nit ni durant l'últim any.

Un atropellament, la causa de la mort

La víctima va ser trobada morta el 5 de febrer als afores del poble. Ningú no l'havia vist des del 13 de gener, quan va sortir de festa amb dos amics, Òscar i Carolo. Van ser al cotxe del primer, que va assegurar que, cap a les tres de la matinada, la jove va voler continuar de festa, però ell va preferir anar-se'n a dormir.

Segons informacions de la Guàrdia Civil, es creu que Esther va patir un atropellament i posteriorment va morir. La víctima tenia restes de sang a les seves mans i a la brusa. També, que el seu cos va ser traslladat al lloc on va ser trobat, una cuneta en la qual el cadàver va aparèixer amb el cap tapat amb el seu abric i la seva motxilla al costat. Molt a prop hi havia també el seu telèfon mòbil, al que algú havia esborrat totes les empremtes.

A més d'aquestes fibres sota les ungles d'Esther, els investigadors van trobar a més restes de l'ADN d'Esther al maleter del cotxe d'Òscar, barrejat amb unes altres dues empremtes genètiques, una d'elles la del principal sospitós i una altra dona de la qual es desconeix la seva identitat. La policia científica també està pendent d'unes restes de sang en diversos punts de casa d'Òscar, tot i que encara es troben per analitzar al laboratori.

Dos mòbils del sospitós, una altra pista clau en la investigació

Ahir també es va descobrir una altra pista molt reveladora per ajudar a aclarir els fets. Es tracta de l'últim vídeo que va gravar la jove de 36 anys, on es pot veure l'Òscar, el sospitós, portant dos mòbils a sobre. Aquest detall, que a priori podria semblar insignificant, és una nova prova clau per a la investigació, que cada vegada es té més clar que ell és el responsable del crim.

L'iPhone d'Òscar es va apagar a les 3:46 durant una hora sencera i els agents de la Unitat Central Operativa (UCO) estan esbrinant què va fer amb el BQ, l'altre mòbil que portava a sobre quan van passar els fets. En les imatges del nou vídeo clau es pot veure el sospitós escrivint al mòbil. Els agents han demanat a Òscar la roba que portava aquell dia per analitzar-la, ja que podria donar més pistes sobre què va passar aquell 13 de gener, perquè, cinc mesos més tard, encara no hi ha res clar i no hi ha cap culpable de la mort violenta d'Esther.

Ara només fa falta esperar per saber els resultats de les fibres trobades sota les ungles d'Esther.