El cotxe de l'Óscar, el principal sospitós de la mort violenta de l'Esther López a Traspiendo (Valladolid) va ser manipulat. Aquesta és la conclusió que han extret els pèrits que han fet l'informe del vehicle. "Es mostren dues dates en les quals es va fer una esborrada de totes les avaries del vehicle", s'explica al document, que ja està en mans de la Guàrdia Civil.

L'Óscar, a ulls dels investigadors, sempre ha estat el principal sospitós de la mort violenta de l'Esther López de la Rosa, ja que hi ha molts indicis que podrien demostrar la seva presumpta autoria. Els principals són les seves múltiples mentides i contradiccions que no ha sabut justificar. El mòbil de la víctima es situa a casa del sospitós la nit que va morir. 

L'Esther López de Traspinedo va patir una mort violenta

L'autòpsia va determinar que aquesta jove de 35 anys va morir de manera violenta, concretament, atropellada. L'Óscar va netejar detalladament el seu vehicle hores posteriors a la desaparició de l'Esther, fet que va fer augmentar encara més les sospites.

La investigació de l'Institut Armat va determinar que era molt probable que el sospitós hagués esborrat les dades de navegació del vehicle, ja que havien desaparegut en estranyes circumstàncies. Per aquest motiu, van portar el Volskwagen T Roc a l'empresa alemanya que el va fabricar a què li fessin un peritatge.

El cotxe de l'Óscar va ser manipulat en dues ocasions diferents

Després de fer-li diverses proves, l'empresa SEADA, l'encarregada del cas, ha confirmat el que els guàrdies civils ja sospitaven: les dades de navegació del vehicle havien estat manipulades en dues ocasions diferents

"Es mostren dues dates en les quals es fa un esborrat de totes les avaries del vehicle"

"Es mostren dues dates en les quals es fa un esborrat de totes les avaries del vehicle, l'intent de creació d'una nova clau i la programació sense èxit d'aquesta", s'explica a l'informe pericial, que ja ha estat entregat tant a la Guàrdia Civil com a la jutgessa instructora del cas, que va deixar a l'Óscar en llibertat sense càrrecs després de passar a disposició judicial.

L'informe pericial està pendent de la resposta del fabricant

"Queda pendent la resposta del fabricant de l'equip sobre quan s'utilitza per primera vegada l'usuari principal de l'equip i si el sistema de navegació no es va activar en cap moment o, per contra, el va desactivar l'usuari, ja que no s'han trobat posicionaments GPS de l'aparell multimèdia", conclou l'informe pericial.