Novetats de la mort violenta de l'Esther López a Traspinedo (Valladolid): a l'últim vídeo que va gravar la jove de 36 anys es pot veure com l'Óscar, el principal sospitós del crim, porta dos mòbils a sobre. Aquest detall, que a priori podria semblar insignificant, és una nova prova clau pels investigadors, que cada vegada tenen més clar que ell és el responsable dels fets.

L'Esther López va ser vista per última vegada el 12 de gener a Traspinedo, un municipi de poc més de 1.000 habitants a prop de Valladolid. L'Óscar va ser l'última persona que la va veure amb vida i, segons avança Okdiario, la nit que se li va perdre el rastre la jove de 36 anys va gravar uns vídeos on es veu com el sospitós té dos telèfons a sobre: el seu iPhone d'ús habitual i un BQ.

Les dades que no quadren de la mort de la jove de Traspinedo

La investigació està en mans de la Guàrdia Civil que, després d'aquest descobriment, han pogut esclarir moltes dades que no quadraven. Un dels punts que no entenien els agents era per què el sospitós havia anat fins a Valladolid incomunicat l'endemà de la desaparició de la jove de Traspinedo.

Vídeo gravat per Esther López de la Rosa

Després de veure l'últim vídeo que va gravar Esther López de la Rosa, tot comença a tenir sentit: l'Óscar no va anar fins a la ciutat incomunicat, ja que ho podria haver fet amb l'altre mòbil, amb el BQ que apareix a les imatges. A l'informe de la Guàrdia Civil també s'explica que des de les 4:10 fins a les 7:20, el telèfon de la víctima està lluny de casa del sospitós, un fet que dona peu a dues noves hipòtesis: algú va moure el cadàver de la jove de Traspinedo juntament amb el seu mòbil o que només desplacés el seu telèfon. 

Encuentran el cadáver de Esther López / Claudia Alba
Surt a la llum un nou vídeo clau per resoldre la desaparició i mort violenta de l'Esther López de la Rosa a Traspinedo (Valladolid) /  Europa Press

L'Óscar portava dos mòbils: el seu iPhone i un BQ

L'iPhone de l'Óscar es va apagar a les 3:46 durant una hora sencera i els agents de la Unitat Central Operativa (UCO) estan esbrinant què va fer amb el BQ, l'altre mòbil que portava a sobre quan van passar els fets. A les imatges del nou vídeo clau es pot veure el sospitós escrivint al mòbil. Segons explica Okdiario, han demanat a l'Óscar la roba que portava aquell dia per analitzar-la, ja que podria donar més pistes sobre què va passar aquella nit de gener, ja que, cinc mesos més tard, encara no hi ha res clar i no hi ha cap culpable de la mort violenta de l'Esther.

El sospitós de l'homicidi imprudent està en llibertat

L'Institut Armat treballa amb la hipòtesi que es tracta d'un homicidi imprudent, tot i que els familiars de la víctima asseguren que es tracta d'un assassinat. El principal sospitós, l'Óscar, està en llibertat sense càrrecs, ja que la jutgessa instructora considera que els múltiples indicis i contradiccions no son suficients per prendre cap mesura cautelar contra ell.