La inseguretat a Barcelona té conseqüències reals i directes. Una pot ser que ja no es pugui agafar un taxi al Raval de Barcelona des del vespre i durant tota la nit. No és per falta d’oferta ni de demanda. És per la inseguretat.

El portaveu d’Elite Taxi, una de les associacions professionals del món del taxi de l’àrea metropolitana de Barcelona més important, Tito Álvarez, ha assegurat a Betevé que el sector es planteja deixar d’oferir el servei en aquesta zona de la ciutat després dels atacs rebuts. 

Els taxistes consideren algunes zones de Ciutat Vella, com el Raval, com “zones de risc o punts negres” i que els conductors tenen realment por d’agafar clients o de conduir per la zona. Entre altres coses, des d’Elite Taxi es demana que s’instal·lin càmeres de seguretat als vehicles per donar més seguretat als conductors.

El Raval de Barcelona a un pas de ser la primera "no-go"

Tito Álvarez ha fet aquest avís, que convertiria el Raval de Barcelona en la primera zona oficialment “no-go” de la ciutat i de Catalunya, al programa Bàsics de Betevé. Aquestes declaracions arriben després de saber-se que un taxista va ser agredit per un grup de persones el passat 7 d’octubre quan el van assaltar per robar-lo.  

Arran d’aquest incident, el portaveu d’Elite Taxi assegura que oferir servi de taxi en aquesta zona de la ciutat quan es fa fosc “és posar en risc la seguretat i els conductors no estan tranquils”. Des d’Elite ja es recomana evitar els entorns de la rambla del Raval, el cor de Ciutat Vella. Justament va ser en aquest punt on fa pocs dies un enfrontament entre dos habituals del Raval va acabar amb una persona morta per una ganivetada.

De moment, Elite ha posat sobre la taula la proposta d’instal·lar càmeres, un fet que hauria d’aprovar l’Institut Metropolità del Taxi (IMET). Tot i que segons Álvarez veu amb bons ulls la mesura, “per seguretat” els taxistes instal·laran càmeres amb permís o no. I si els hi prohibeixen, faran mobilitzacions.

Taxista agredido / Elite Taxi

Imatge del taxista agredit al Raval de Barcelona / Elite Taxi

El lladre surfista i el pistoler del PSC

A més de l’agressió que va patir l’Ali, fa pocs dies un vídeo es va fer viral. Un lladre va intentar robar a un taxista i va acabar arrossegat pel vehicle. I, encara més sonat, fa un parell de setmanes un regidor del PSC -ara suspès de militància- va assaltar a punta de pistola un taxista després d’haver fet una estafa i un robatori violent a dos joves a la zona del Port Olímpic.

No sempre són els taxistes, els agredits

Una periodista esportiva de Barcelona, Ingrid Garcia, va ser assetjada per un taxista al Raval. Segons va explicar ella mateixa, i va recollir ElCaso.cat, per no seguir caminant pel barri, per evitar ser el blanc d'assetjaments durant la nit, va decidir agafar un taxi i va resultar ser que el conductor del vehicle, de nacionalitat pakistanesa, segons detalla ella mateixa, "qui va acabar intentant assetjar-me".

La dona va explicar en diverses piulades a Twitter, que es van fer molt virals, que el conductor del taxi que la va portar i que va intentar assetjar-la era un home d'uns 30-35 anys que li va fer "comentaris impertinents", va opinar del seu físic, li va fer propostes sexuals i van intentar vendre-li cocaïna.