"Barcelona està podrida", amb aquesta demolidora frase la periodista catalana Ingrid Garcia explica una situació que ella mateixa va viure aquest dissabte a la nit al barri del Raval de Barcelona. La dona, col·laboradora de Flaix FM, va ser víctima de diversos assetjaments sexuals per part "d'impresentables" cada vint segons passejant per aquesta zona de Ciutat Vella, al cor de la ciutat de Barcelona.

Però, si no fos poc, la periodista explica, en un seguit de piulades al seu compte de Twitter, que per no seguir caminant pel barri, per evitar ser el blanc d'aquests assetjaments, va decidir agafar un taxi i va resultar ser que el conductor del vehicle, de nacionalitat pakistanesa, segons detalla ella mateixa, "qui va acabar intentant assetjar-me".

Assetjament sexual del taxista que va traslladar Ingrid Garcia

La dona ha explicat en diverses piulades a Twitter, que s'han fet molt virals, que el conductor del taxi que la va portar i que va intentar assetjar-la era un home d'uns 30-35 anys que li va fer "comentaris impertinents", va opinar del seu físic, li va fer propostes sexuals i van intentar vendre-li cocaïna.

Ingrid Garcia

La periodista Ingrid Garcia, en una imatge d'arxiu.

La periodista també ha assegurat que el nivell d'assetjament sexual que pateix quan camina sola pel centre de Barcelona per part de persones "immigrants" és tan alt que fins i tot, segons ella, "el meu cervell ja ho ha normalitzat". "I puc afirmar que des del 2020, cada cop va a pitjor", assegura ella mateixa.

Espantada per la situació, com ha explicat ella mateixa, no recorda ni la placa de la matrícula del taxi ni tampoc la llicència del vehicle. Les reaccions, després d'haver-se fet públic aquest cas, no s'han fet esperar. Centenars de persones s'han solidaritzat amb la periodista i li han fet arribar els seus missatges.

Agressions sexuals a Olot, Sabadell i Vilafranca del Penedès

Els darrers dies, coincidint amb algunes festes majors i el final d'estiu, s'han denunciat diverses agressions sexuals a Catalunya. El darrer cas s'ha conegut aquest cap de setmana a Olot, a la Garrotxa, durant les festes del Tura. Un home va posar contra la paret d'una casa una noia que anava sola a buscar el cotxe per tornar a casa.

El desconegut va començar a fer-li tocaments amb la intenció de violar-la i penetrar-la. Per sort, i segons relata ella mateixa a la policia quan va oferir la versió dels fets, la noia va poder escapar corrents del lloc i desfer-se del seu agressor. Els Mossos d'Esquadra estan buscant l'home amb les imatges de les càmeres de seguretat i la descripció que va fer la víctima.

A Vilafranca del Penedès, a l'Alt Penedès, van detenir un jove de 16 anys que havia agredit sexualment a una noia al mig del carrer durant un acte de la festa major. El jove va subministrar algun tipus de droga i després es va aprofitar d'ella. La investigació dels Mossos va permetre la seva detenció. Els fets van passar fa menys de dues setmanes.

Per altra banda, a Sabadell, al Vallès Occidental, els Mossos investiguen des d'aquest cap de setmana un altre possible delicte contra la llibertat sexual també durant els actes de la festa major. Una jove va ser assetjada per una sola persona en presència d'una amiga al mig del carrer. No consta que s'hagin practicat detencions.