Robar a un taxista et pot sortir bé o malament. Tenim exemples de tot. Però el que va passar aquest cap de setmana a Barcelona demostra que la possibilitat que surti malament, intentar robar a un taxista, i et pugui sortir car i acabis practicant surf sense voler-ho. És el que li va passar a un pispa que va intentar emportar-se alguna cosa que no era seva d’un taxista de Barcelona. 

De robar a surfejar per Barcelona

L’home va aprofitar que el conductor portava la finestra mig oberta per posar la mà i intentar-li robar alguna cosa, segurament el mòbil, però el taxista, més àgil, va poder tancar la finestra per evitar el robatori. El lladre, tal com es veu a les imatges, va acabar arrossegat pel taxista, fins que es va poder desenganxar i marxar corrents.

 

Les imatges no deixen de ser curioses, però el sector del taxi fa temps que alerta de l’augment de robatoris que pateixen els conductors d’aquest tipus de vehicles al centre de la ciutat de Barcelona. 

Robo taxi Barcelona / El Caso

No fa molts dies un vídeo també mostrava com un lladre, amb el mateix modus operandi, robava un mòbil d’un taxista. Va posar la mà per la finestra, va agafar el botí i es va escapar corrent. En aquella ocasió el conductor no va poder aturar el lladre, que es va escapar per la ronda de Sant Pau de Barcelona. Els Mossos d’Esquadra, després de rebre la denúncia, van obrir una investigació, però no va servir de res.

Altres maneres de robar a taxistes: el mètode Eduard Beltran (exPSC)

Per robar a taxistes, també hi ha altres mètodes. Més bruscos. Com el del regidor del PSC de Cànoves i Samalús, Eduard Beltran, que el passat 4 d’octubre, armat amb una pistola i fent-se passar per Guàrdia Civil, va assaltar un taxista a la zona del Port Olímpic. El regidor -ara suspès de militància del partit de Salvador Illa- va emportar-se també el cotxe, que el va acabar estampant a la sortida del port.

En aquella ocasió, el lladre, que va ser detingut per la Guàrdia Urbana i va quedar en llibertat, estava vinculat també a un robatori amb força feia pocs segons a dos homes amb qui havia quedat per fer una transacció de cibermonedes. Quan va ser arrestat, a Horta, la policia li va trobar una bossa amb 145.000 euros falsos i 145.000 euros de curs legal i els 11.000 euros que havia robat al taxista, a més de l’arma, real i municionada, i una placa de Guàrdia Civil.

El pistoler del PSC, en llibertat

El regidor Beltran, detingut pels Mossos d’Esquadra, es dedica professionalment al sector immobiliari i, segons ha pogut saber ElCaso.cat, té permís d’armes. Després de ser entregat al jutge, es va decretar la seva llibertat amb compareixences setmanals, retirada de passaport i prohibició de sortida del territori espanyol, que són les peticions que havia fet la Fiscalia contra ell. La causa està oberta pels delictes de robatori amb violència i intimidació i furt i ús de vehicle a motor.