Cau un perillós i esmunyedís fugitiu a Salt (Gironès). En un dispositiu conjunt entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional, els agents han arrestat un home de nacionalitat marroquina reclamat per la justícia del país nord-africà, on tenia en vigor una ordre internacional de detenció amb fins d'extradició per la presumpta comissió de delictes de narcotràfic, falsificació de documents i pertinença a una organització criminal. Per tot això, li demanen més de deu anys de presó. A més, era un dels principals líders de les narcollanxes, amb les quals portava des del Marroc fins a Espanya grans quantitats de substàncies estupefaents i participava en operacions a gran escala.

 

La investigació va iniciar-se el passat abril, un cop es va rebre informació per part del Grup II de l'Oficina Central Nacional de la Interpol de la Divisió de Cooperació Internacional de la Policia Nacional. En aquest comunicat es contempla la possibilitat que el fugitiu pogués estar ocult a la ciutat de Girona. Per això, els agents del Cos Nacional de Policia (CNP) van realitzar diverses gestions per intentar localitzar l'home i detenir-lo i, a més, van començar una col·laboració amb els Mossos d'Esquadra. Arran d'aquest treball conjunt, els policies van trobar l'individu i es va dur a terme un dispositiu policial per arrestar-lo en un hotel de Salt.

Intenta fugir de l'hotel, però acaba detingut i enviat a presó

El presumpte narco, en el moment de la detenció, va ser sorprès mentre pernoctava en un establiment hoteler a la localitat gironina de Salt. L'home, no obstant, va oposar resistència i va intentar fugir dels agents que intervenien, adscrits a la Unitat de Seguretat Ciutadana de Salt dels Mossos d'Esquadra. A l'ordre de la Interpol constava que el reclamat pertanyia a una xarxa criminal dedicada al tràfic internacional de drogues. Això ho feia amb les famoses narcollanxes i a canvi de diners, com si fos un simple intermediari a sou. La investigació l'ha incriminat en fins a quatre operacions a gran escala des del Marroc i amb destí final Espanya.

L'home va acabar detingut. Poc després van iniciar-se les tasques per portar a terme el procés d'extradició al Marroc, i va ser posat a disposició del Jutjat Central d'Instrucció número 3 de l'Audiència Nacional. La Brigada Provincial d'Estrangeria de la Policia Nacional ha incoat un expedient d'expulsió del fugitiu per trobar-se en situació irregular a Espanya. En aquests moments, el narcotraficant ha ingressat a presó provisionalment per garantir el procés d'extradició al Marroc.