Els piròmans dels contenidors han tornat a actuar a Salt i a Girona. Els Bombers de la Generalitat han hagut d'acudir a 17 avisos, gairebé tots simultanis, durant la matinada d'aquest dimarts, alertats pels veïns d'aquests municipis, que no és la primera vegada que viuen una nit d'incendis als seus barris. Tot va passar només en una hora, entre dos quarts d'una i dos quarts de dues, la qual cosa fa pensar als investigadors que els focs han estat premeditats. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal de Girona ja tenia una investigació oberta per fets comesos amb anterioritat, i ara se'ls hi ha sumat també la Policia Local de Salt per poder detenir els autors aviat.

Nova onada d’incendis urbans

El primer avís s’ha rebut a dos quarts d’una de la matinada, informant sobre uns contenidors incendiats a la plaça dels Països Catalans de Salt. A la mateixa hora, en rebien un altre de les mateixes característiques, que estava cremant els contenidors situats al número 20 del carrer Anselm Clavé. Mentre diverses dotacions dels Bombers treballaven per extingir les flames, el telèfon d’emergències no parava de sonar. Només cinc minuts després d’aquests dos primers incidents, més dotacions van haver de posar-se en marxa per atendre tres focs; un estava cremant un vehicle aparcat al carrer Pep Ventura, i els altres dos afectaven els contenidors dels números 9 i 320 del carrer Major.

Els carrers de la Moreneta, del Dr. Castany i l'Àngel Guimerà també ha registrat incendis. A més a més, un cop extingit els focs de la plaça dels Països Catalans i dels carrers d'Anselm Clavé i Major, i després que els Bombers es desplacessin a altres punts, els delinqüents han tornat a calar foc als contenidors, dificultant la tasca dels efectius i allargant la seva feina. L'última afectació s'ha produït pocs minuts abans de dos quarts de dues de la matinada al carrer de Ramon i Cajal, després de la qual els piròmans sembla han desistit per aquesta nit.

Investigació oberta des de fa mesos

L’últim cop que va tenir lloc un episodi similar va ser fa gairebé un mes, durant la nit del 23 al 24 d’abril, quan van cremar una vintena de contenidors al barri de la Devesa-Güell de Girona. En aquell cas, els incendis també van ser simultanis, i van provocar greus danys a les façanes dels edificis propers, així com a diversos cotxes aparcats pels voltants. La policia catalana porta investigant aquests casos des del passat desembre, i ja tenen identificats els autors; a hores d’ara només falta localitzar-los per poder procedir amb la seva detenció.