El Barri Vell de Girona ha estat escenari de moments de pànic aquest divendres al matí per a les desenes de veïns i turistes que passejaven per la zona. A dos quarts de dotze del migdia, un cotxe ha entrat contra direcció pel Pont de Pedra i, en arribar a la plaça del Vi, s'ha trobat una patrulla que li ha demanat que s'aturés perquè hi havia altres vehicles descarregant mercaderia. El conductor no ha fet cas als agents, ha premut l'accelerador i ha fugit pel carrer Ciutadans conduint de forma temerària i posant en risc la seguretat de desenes de vianants, entre els quals turistes i curiosos que observaven els últims preparatius del Temps de Flors que comença aquest dissabte.

A punt d'atropellar diverses persones

Durant la fugida, el conductor s'ha trobat un altre vehicle que l'impedia el pas davant d'un restaurant, així que l'ha avançat pujant a la vorera. Un grup de joves que s'hi trobava caminant ha hagut de saltar per evitar ser atropellats. Segons detalla el Diari de Girona, un cop ha arribat a la plaça de l'Oli, una furgoneta que estava fent marxa enrere li ha barrat el pas. El fugitiu ha decidit abandonar el cotxe al lloc i continuar amb la seva fugida a peu. Els agents de la Policia Municipal de Girona que l'estaven perseguint també han començat a fer-ho a peu, fins que finalment l'han pogut acabar detenint a les escales de la pujada de Sant Domènec.

El detingut és un home de 39 anys i origen sud-americà. Se li ha fet un test de drogues que ha donat un resultat positiu i també s'ha comprovat que el carnet de conduir que portava era fals. Per aquest motiu, se l'acusa d'un delicte contra la seguretat del trànsit per conducció temerària i un altre de falsedat documental. El vehicle ha estat traslladat per una grua fins al dipòsit municipal i els agents municipals han comprovat que tenia diversos requeriments. Al seu interior hi havia diversos objectes que ara s'està comprovant si eren robats o no.