L'Arnau és un testimoni clau pel crim del parricidi de Vilanova i la Geltrú (Garraf), que s'està jutjant actualment. Fiscalia demana 35 anys de presó per aquesta jove de 24 anys que, tot i no ser l'autora material de l'assassinat, se la considera la inductora: presumptament, va enganyar un jove amb un trastorn mental per tal que assassinés el seu propi pare. L'Arnau va ser la parella de la noia i ha explicat amb tots els detalls com era la tempestuosa relació amb ella, desmuntant la seva fràgil coartada.

L'Arnau era un dels millors amics de l'Ismael, el noi que va assassinar a ganivetades el seu pare durant un brot psicòtic a Vilanova i la Geltrú fa tres anys. L'Alba Andreu, sent plenament conscient que el jove tenia esquizofrènia paranoica, va idear un pla per manipular-lo, fent-se passar per la seva parella i aconseguir diners. De fet, va aconseguir que li fes una transferència de 7.000 euros. Els pares de l'Ismael van deixar de donar-li diners al seu fill, ja que no es creien les excuses que posava perquè li donessin diners (argumentava que era pels seus estudis).

L'Alba va donar instruccions a l'autor del crim de Vilanova i la Geltrú

Va ser llavors quan l'Alba es va inventar que el seu pare era un agent secret i que l'havia de matar, ja que era perillós. Segons explica Fiscalia, l'Alba li va donar instruccions molt precises de com havia de fer el crim: a ganivetades, mentre estès dormint i, després, havia d'incendiar el pis, i així ho va fer. També li va dir que havia d'accedir al seu compte corrent i fer-li una transferència de 20.000 euros, però això no va arribar a passar, ja que l'Ismael desconeixia les contrasenyes.

L'Arnau desmunta la coartada de l'Alba

L'Arnau va ser la parella de l'Alba durant tot aquest engany i, segons ha declarat ell mateix al judici, aquesta jove el tenia completament anul·lat com a persona i que la relació tòxica que tenia amb ella li va provocar una forta depressió. Aquest jove ha assegurat que va sentir com l'Alba donava instruccions directes a l'Ismael, animant-lo a maltractar i a fer mal al seu pare. Tot i la gravetat dels fets, assegura que no va dir res per por a la reacció de l'Alba.

Fiscalia demana 34 anys de presó per ella

L'Alba Andreu, en el judici, ha dit una mentida rere altra. Per una banda, ha assegurat que l'Arnau la maltractava, uns fets que no pot demostrar, ja que no hi ha cap prova ni indici. Per si no fos poc, també ha assegurat que l'Ismael li va dir que el seu pare maltractava la seva mare, uns fets que ella mateixa ha negat rotundament. Caldrà esperar a saber la resolució judicial per veure si l'acaben condemnant a 34 anys de presó, que és la pena que ha demanat Fiscalia, que ha demanat l'absolució de l'Ismael en entendre que no era conscient dels seus actes per culpa del seu trastorn mental.