L'Ibrahima és un noi de 33 anys que, presumptament, ha estat assassinat a mans del seu cap, un home que l'obligava a treballar en condicions infrahumanes a Villacarrillo (Jaén). Va desaparèixer fa gairebé dos anys i estan buscant el seu cadàver a les finques del sospitós. Un amic de la víctima ha explicat amb tota mena de detalls què va passar el dia que va ser vist per última vegada.

Ibrahima Diouf, de 33 anys i d'origen senegalès, va desaparèixer en estranyes circumstàncies el 5 de gener del 2021 a Villacarrillo, un municipi de Jaén on treballava com a temporer. La seva tasca principal consistia a recollir les olives de la zona. Les condicions laborals en què treballava eren infrahumanes. El dia que se li va perdre el rastre, Ginés Vicente, el seu cap, va obligar els temporers a fer la collita mentre plovia, amb temperatures molt baixes i amb el camp ple de fang.

"Ell es va negar a treballar en aquelles condicions i van discutir"

"Ell es va negar a treballar en aquelles condicions i van discutir. Va ser llavors quan l'Ibrahima li va dir que marxava", explica Abdou Bity, amic del desaparegut, a Caso Abierto. Després de la discussió, el jove va parlar amb un amic seu i van decidir anar a viure junts a Cartaya (Huelva) per seguir treballant com a jornaler amb millors condicions laborals.

"Després d'estar amb el seu cap, se'l va empassar la terra"

"Va quedar amb el patró aquella mateixa tarda, ja que li devia el sou d'un mes de feina. Després d'estar amb el seu cap, se'l va empassar la terra", diu el seu amic, que va posar una denúncia per desaparició a la Guàrdia Civil. Segons la investigació policial, el jove senegalès mai va agafar el bus per reunir-se amb el seu amic i estan convençuts que el Vicente el va matar.

Per aquest mateix motiu, estan buscant el seu cos a les finques i propietats d'aquest home de 53 anys, que va ser condemnat a un any de presó per un delicte contra els drets dels treballadors i que també se l'investiga per una altra desaparició, la d'un noi de 22 anys de Mali al qual també explotava i que va desaparèixer en les mateixes circumstàncies que l'Ibrahima fa 9 anys.

Ibrahima Diouf / SOS Desaparecidos
Ibrahima Diouf / SOS Desaparecidos

El Vicente va coaccionar uns testimonis perquè mentissin i va ser condemnat

Durant el judici pel segrest del noi de Mali, va intentar coaccionar uns testimonis perquè declaressin a favor seu i, per aquest mateix motiu, també va ser condemnat. No obstant això, el van absoldre del segrest, ja que no hi havia proves suficients. La Guàrdia Civil està convençuda que el Vicente ha matat els dos treballadors i estan buscant pistes a les seves finques i propietats. Qualsevol persona que tingui alguna pista, que es posi en contacte amb l'Institut Armat.