Presó provisional i sense fiança pels pares d'Artesa de Segre (Noguera) acusats d'haver assassinat i maltractat el seu fill de tres mesos. Han sortit a la llum més detalls d'aquest macabre crim. Els acusats s'han negat a declarar davant els Mossos i, tot i les conclusions de l'informe policial, quan han arribat als jutjats, ho han negat tot, però això no ha evitat la seva entrada a presó.

Els presumptes autors dels fets són una noia de 19 anys i un jove de 32 acusats d'haver matat el seu propi fill. La parella, natural del Brasil, feia temps que vivien a Artesa de Segre (Noguera). Els fets van passar el dilluns cap a les 7:00 quan Emergències 112 va rebre una alerta de què, a l'interior d'un domicili, hi havia un bebè que estava patint una parada respiratòria.

El cos del nadó tenia signes d'haver patit una mort violenta

Fins al lloc dels fets, es van desplaçar els Mossos d'Esquadra i els Sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que, malgrat els esforços per reanimar-lo, no van poder fer res per salvar-li la vida. Es va obrir una investigació policial i els resultats de l'autòpsia van determinar que el cos del nadó tenia signes d'haver patit una mort violenta.

Els pares declaren que no tenen res a veure amb la mort del bebè

Per aquest mateix motiu, van ser detinguts com a presumptes autors de la mort del bebè. Es van negar a declarar als Mossos d'Esquadra i, quan van anar a declarar als jutjats, es van desvincular completament del crim i van explicar que no tenien res a veure amb la mort del nen que, segons les seves declaracions, ha mort de manera natural i que es van despertar i van veure que estava mort.

Presó provisional i sense fiança pels pares d'Artesa de Segre

Així i tot, Fiscalia veu indicis de criminalitat i ha demanat el seu ingrés a presó de manera provisional i sense fiança, una petició que ha estat acceptada, ja que són delictes molt greus i el risc de fuga dels presumptes autors també és molt elevat.

Cárcel / Pxhere

Presó de manera provisional i sense fiança pels pares acusats d'haver assassinat el seu fill de tres anys a Artesa de Segre (Noguera): l'autòpsia determina que el seu cos presenta signes d'haver patit una mort violenta / Pxhere

Es podrien enfrontar a una condemna de presó permanent revisable

Segons expliquen fonts del cas al diari Segre, el cos del petit presenta signes de maltractament "difícils de justificar" i que entren en contradicció amb les declaracions dels pares, que asseguren que no tenen res a veure amb els fets. Actualment, estan ingressats a la presó. En cas que es demostrés la seva culpabilitat, es podrien enfrontar a la màxima pena possible: la presó permanent revisable.