Els Mossos d’Esquadra han detingut un home i una dona a Artesa de Segre (Noguera) per la presumpta relació amb la mort d’un bebè de tres mesos aquest dilluns. La criatura va patir una aturada cardiorespiratòria a la casa on vivia amb la parella la matinada d’aquest dilluns, al voltant de les set del matí. Els Mossos van rebre l’avís que tècnics sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) estaven atenent el nadó, i, tot i els esforços, va acabar morint.

En un primer moment es va considerar una mort natural, però les investigacions que ha fet l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió policial de Ponent, després de rebre informes forenses de la criatura han portat a detenir l’home i la dona, parella sentimental, per la presumpta relació amb la mort del seu fill de tres mesos.

Els Mossos d’Esquadra no han facilitat més dades d’aquest fet, ni les edats ni tampoc les nacionalitats dels detinguts, que passaran aquesta nit a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Noguera i seran entregats al jutge de Balaguer, d’on depèn, per partit judicial, aquest municipi de la Noguera. Segons han explicat alguns veïns a ElCaso.cat els pares són de nacionalitat brasilera i d’uns trenta anys, i feia poc temps que vivien al poble, a l’avinguda de Maria Anzizu, al centre del municipi.

Investigació oberta per aclarir els fets

La policia catalana tampoc ha aclarit quin és el delicte que imputaran als dos progenitors de la criatura, tot i que tot fa preveure, segons han afirmat fonts no oficials dels Mossos d’Esquadra, que seran acusats d’un delicte d’homicidi.

El cos del nen no presentava signes externs de violència, un fet que va fer pensar, en el primer moment de l’incident, que s’havia tractat d’una mort sobtada. Les proves forenses han confirmat l’origen criminal de la mort de la criatura i ara s’haurà d’investigar què va portar els pares a matar, presumptament, el nadó de tres mesos i com ho van fer.